III Antakalnyje – netradicinis čempionatas

Varžėsi ir moterys…Alberto Vėbros nuotr. Varžėsi ir moterys…Alberto Vėbros nuotr.

Kai tik rudenėlis paskelbia apie savo atėjimą, kai mokinukai sugrįžta į mokyklas, o suaugusieji jau nudirbę daugumą rudens darbų, III Antakalnio kaimo bendruomenė ruošiasi tradiciniam renginiui – netradicinių sporto šakų čempionatui.

Šiemet organizatoriams buvo neramu dėl lietingų orų, tačiau šeštadienis išaušo saulėtas ir šiltas.

Norinčių susirungti įvairiose rungtyse susirinko daug: ir suaugusių, ir paauglių, ir dienos centrą lankančių jaunųjų antakalniečių. Džiugina, kad renginyje dalyvauja vis daugiau suaugusiųjų, o jaunos mamytės atrieda stumdamos vaikiškus vežimėlius ir įsitraukia į sirgalių gretas.

Ir vaikai, ir suaugusieji išmėgino rankos taiklumą smiginio bei smiginio su balionais rungtyse, rungėsi, kas toliau nusvies kerzinį batą. Daug žiūrovų palaikymo sulaukė rąsto pjovimo rungtis. Pernai joje dalyvavo tik viena moterų pora, o šiemet – net kelios, kurios sudarė nemenką konkurenciją vyrams, o kai kurios net aplenkė juos.

Vaikai dalyvavo įvairiose estafetėse bei kliūčių ruože, sudarę tris komandas. Visose rungtyse nepralenkiama buvo „žaliųjų“ komanda, surinkusi į savo būrį labai stiprius sportiškus jaunuolius ir vaikus. Kitąmet žadame komandas suformuoti burtų keliu, manome, jog bus tik įdomiau. O estafetės bei kliūtys buvo gana sunkios: bėgti per paguldytas padangas, nešti naščiais kibirėlius su vandeniu, bėgti maišuose bei apsiavus plačias sumo kelnes...  Nei kliūčių ruože, nei estafetėse nebuvo sudaryta suaugusiųjų komanda. Gal nepasitikėta savo jėgomis, o gal bijota pralaimėti vaikams?

Šventė pavyko! Ir oras puikus, ir Zitos bei Taidos ištroškintas žirnių troškinys skanus, ir prizai įvairūs ir gausūs. Esame labai dėkingi III Antakalnio seniūnaitei Irenai Ožiūnaitei už trasų paruošimą, bendruomenės pirmininkei Virginijai Sakalienei bei tarybos nariams už visus čempionato paruošimo ir pravedimo rūpesčius, už naujas rungtis ir jaunųjų antakalniečių globą – mokytojai Editai Lileikienei bei socialinei pedagogei Linai Atkočiūnaitei, už gražiausių akimirkų įamžinimą ir nuotraukas – Albertui Vėbrai, už geranorišką pagalbą – kultūros namų renginių organizatorei Rimai Padriezienei, už skanius sūrius – ekologinio ūkio savininkams Juozui ir Janinai Kuliešiams, už pagalbą bei renginio rėmimą – Ukmergės rajono savivaldybei.

Gailutė VĖBRIENĖ

Bendruomenės tarybos narė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų