Ukmergės bendruomenių naujienos

Deltuvos miestelis šiais metais mini 800 metų savo vardo paminėjimo jubiliejų. Miestelis yra Deltuvos žemės dalis, kuri pirmą kartą paminėta 1219 m. Lietuvos sutartyje su Haličo–Voluine. XI–XIII a. minima Deltuvos žemė, kuri apėmė dabartines Deltuvos, Ukmergės, Kavarsko, Anykščių, Kurklių, Utenos, Molėtų, Dubingių, Giedraičių, Videniškių, Balninkų, Šešuolių apylinkes. Skirtingais laikotarpiais Deltuvą valdė įvairūs didikai bei dvarininkai.

Kiti pirties šeimininkai

Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui perduodama savivaldybei priklausanti pirtis, esanti  Deltuvos miestelyje. 

Kasmet paskutinį rugsėjo šeštadienį rajono žemdirbiai susirenka pasigirti, kokį derlių užaugino, parodyti, kuo turtingos seniūnijos. Šiais metais tokia šventė įvyko Deltuvoje. Čia koncertavo liaudies šokių kolektyvai, žiūrovų kraują kaitino žirgų lenktynės, šeimininkės varžėsi, kuri išvirs gardžiausią moliūgienę, ūkininkai gyrėsi didžiausiomis daržo gėrybėmis, jaunimas dalyvavo įvairiose sporto rungtyse.

Prisiminta bažnyčios istorija

Deltuvos evangelikų reformatų bažnyčios bendruomenės seniai nebėra, o maldos namų griuvėsiai vargu ar kada bus atstatyti. Nepaisant to, nuo šiol kiekvienas čia atvykęs gali pamatyti, kaip ši bažnyčia kadais atrodė. Tokią galimybę suteikia ypatingas stendas.

Pagalbininko ieško vienišai senolei

Seniūnijų darbuotojams neretai tenka pasirūpinti senais ir ligotais visiškai jokių artimųjų neturinčiais gyventojais. Viena tokių gyvena kaime Deltuvos seniūnijoje. Ieškoma, kas galėtų padėti moteriai ir kaip išspręsti problemas, kurios vargina ir močiutės kaimynus.

Rinkimuose pasigedo kandidato

Šį ketvirtadienį vyksta Deltuvos seniūnijos Leonpolio, Jakutiškių ir Atkočių seniūnaitijų seniūnaičių rinkimai.

Eina į pabaigą kelio nuo Ukmergės iki Deltuvos remonto darbai, tačiau žmonės tikina, kad betaisant kelią kai kas buvo ir pagadinta. 

Deltuvos pagrindinės mokyklos 5–10 klasių mokiniai praėjusią savaitę rinkosi į mokyklą nešini ne mokyklinėmis, o turistinėmis kuprinėmis.

Naktį į gegužės 1-ąją, 4.41 val., Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono gautas pranešimas apie tai, kad Ukmergės rajone Deltuvos miestelyje Paliepės g. 8 dega UAB „Rovada“ malkų džiovykla.

Minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir pagerbiant lietuvių kalbą, rajone vyko daug gražių renginių.

Puslapis 1 iš 3

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų