Ukmergės istorijos naujienos | Senoliai - Ukzinios.lt

Ukmergės meno mokyklos Dailės skyrius sulaukė plenero dalyvių iš įvairių Lietuvos dailės ir meno mokyklų, dailės skyrių, gimnazijų.

Laimėjo pirmą vietą

Baigėsi respublikinis vaikų ir jaunimo integruoto istorinio ir meninio ugdymo kūrybos darbų konkursas „Mes – Lietuva: mano krašto bendruomenės“. Tarp jo laureatų – ir ukmergiškė Uršulė Jankūnaitė, Antano Smetonos gimnazijos mokinė.

Neįprastai gražus vėlyvas ruduo Ukmergėje dar gražesnis: šviesu ir šilta nuo kultūros centre atidarytos parodos „Rudens saulutė“ spalvų. Lankytojai kviečiami darbais ne vien pasigrožėti, bet ir jų įsigyti.

Ukmergėje daugėja balandžių skulptūrų. Bene didžiausia iš jų – 1,5 metro ilgio, 1 metro aukščio ir 80 centimetrų pločio medinė balandžio, pavadinto Juozu, skulptūra praėjusią savaitę „nutūpė“ prie Deltuvos gatvės 19A numeriu pažymėto pastato. Jame įsikūrusi bendrovė „Virlona“.

Atsisako direktoriaus pareigų

Ukmergės meno mokyklos direktorius Egidijus Petrikas pateikė prašymą būti atleidžiamas iš šių pareigų. Prašyme jis nenurodė tokio savo sprendimo priežasčių.

Iš Niujorko prieš kelerius metus grįžusiems ir mūsų krašte, kaime, įsikūrusiems Arūnui Kulikauskui ir Oksanai Judakovai vasaris – ypatingas mėnuo. Menininkai švenčia dar nedidelę, bet jiems labai reikšmingą sukaktį: pačių įkurtos „Vilkamirgės“ galerijos metines.

Veprių krašte, Samantonyse, gyvenanti profesionalių menininkų šeima – Arūnas Kulikauskas ir Oksana Judakova – ukmergiškiams šiemet žada įdomių meno projektų. Juos pristatys savo įkurtoje „Vilkamirgės“ galerijoje, mininčioje vienų metų veiklos sukaktį.

Paaiškėjo respublikinio riešinių konkurso „Mūsų Lietuva“ laureatai. Tarp jų – ir ukmergiškė kūrėja Regina Žvirblienė.

Ukmergėje – dar viena skulptūra

Ukmergė pasipuošė dar vienu akį traukiančiu akcentu.

Savaitgalį Kupiškyje vyko Lietuvos liaudies dailės konkursas „Aukso vainikas“ Panevėžio regiono turas. Jame dalyvavo septyni Ukmergės tautodailininkai. Apdovanoti trys iš jų.

Puslapis 1 iš 4

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų