Eismą jau greitai reguliuos išmanieji šviesoforai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vil­niaus ir Li­nų gat­vės san­kry­ža grei­tai taps mo­der­niau­sia Uk­mer­gė­je: čia jau įreng­ti iš­ma­nie­ji švie­so­fo­rai. Jie pra­dės veik­ti ar­ti­miau­siu me­tu, kai tik šiuo­lai­kiš­kos tech­no­lo­gi­jos bus iki ga­lo su­de­rin­tos.

Šio pro­jek­to kai­na – 101 tūkst. 656 eu­rai. Tai – pir­mi iš­ma­nie­ji švie­so­fo­rai mū­sų mies­te.

Dar­bai, ku­riuos vyk­dė UAB „Uk­mer­gės ver­smė“, pra­dė­ti rug­pjū­čio pra­džio­je. Šią sa­vai­tę jie tu­rė­tų bū­ti baig­ti.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus vyr. spe­cia­lis­tas Vy­gin­tas Du­baus­kas var­di­no, kad įgy­ven­di­nant pro­jek­tą įreng­tos dvi pės­čių­jų per­ėjos Vil­niaus ir Li­nų gat­vė­je, Li­nų gat­vė pra­pla­tin­ta, at­nau­jin­ta au­to­bu­sų sto­te­lė, įreng­tas žen­kli­ni­mas san­kry­žos srau­tų re­gu­lia­vi­mui, įreng­ti 4 pės­čių­jų ir 10 trans­por­to švie­so­fo­rų sek­ci­jų.

Pės­čių­jų švie­so­fo­rai bus re­gu­liuo­ja­mi pės­čia­jam pa­spau­dus myg­tu­ką. Ypač san­kry­ža bus pa­to­gi re­gė­ji­mo ne­ga­lią tu­rin­tie­siems, nes už­si­de­gus ža­liai švie­sai įsi­jungs ir gar­si­nis sig­na­las.

Įren­gus san­kry­žą be­lie­ka at­lik­ti švie­so­fo­ro pa­lei­di­mo de­ri­ni­mo dar­bus. Pa­gal su­tar­tį pro­jek­tas tu­rė­tų bū­ti vi­sai baig­tas me­tų ga­le, ta­čiau ti­ki­ma­si, kad mo­der­nie­ji švie­so­fo­rai pra­dės veik­ti anks­čiau.

Prieš ren­giant pro­jek­tą bu­vo iš­ma­tuo­ti trans­por­to prie­mo­nių srau­tai Vil­niaus ir Li­nų gat­vė­se. Ty­ri­mas pa­ro­dė, kad ši san­kir­ta yra in­ten­sy­vio­je eis­mo zo­no­je. Vil­niaus gat­ve per pa­rą pra­rie­da dau­giau kaip 6500 au­to­mo­bi­lių, Li­nų gat­ve  – apie 2700.

Pės­tie­ji su ne­kan­tru­mu lau­kia, ka­da švie­so­fo­rai pa­ga­liau pra­dės veik­ti, nes šiuo me­tu, ne­li­kus se­nų­jų švie­so­fo­rų ir dar ne­pra­dė­jus veik­ti nau­jiems, jud­rią gat­vę per­ei­ti nė­ra sau­gu.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # nuodas 2015-11-03 18:53
man gerai , per ta sankryza retai tenka pravaziuoti , as antakalnio gatve per kalniukus sokineju .
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+14 # Nesvarbu 2015-11-03 23:03
Ismanusis sviesaforas valdomas ranka:)
Viena diena lieja atsfalta kita diena pjauna
O sviesoforu reiktu prie bikuvos,bet kol nebus skaudziu pasekmiu tol nedaeis rajono galvom
Atskiros sekcijos is vytauto gatves sukant i uzupi
Bet niekaip nesuprantu kodel butent cia nei srautas didelis masinu nei ka?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # valdzia 2015-11-04 18:20
nesistebekite rajono valdzios veikla. Dirbant su sukiu- svarbiausia zmogus (tik savas) vykdoma socdemu ,,dudenu,, kaimo magistralinio keliuko rekonstrukcija, darbo partijos ,,chebros,, su loretka priesaky sankrysos sviesaforu irengimas (kas gyvana geliu rajone?)......Dubauskai turek sazines, tai tikrai ne pati problemiskiausia sankryza mieste, o tu raitaisi ....GEDA
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų