Gyventojai prašo juos gelbėti ženklais

Tokiais kelio ženklais norima pažymėti ir visas sodų bendrijas. Gedimino nemunaičio nuotr. Tokiais kelio ženklais norima pažymėti ir visas sodų bendrijas. Gedimino nemunaičio nuotr.

„Pušelėje“ bus ribojamas eismas, tačiau visos Ukmergės sodų bendrijos gyvenamųjų zonų statuso kol kas neįgis. Šie ir kiti sprendimai buvo priimti šią savaitę vykusiame Savivaldybės kelių eismo saugumo komisijos posėdyje.

Apie tai informavo rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vyr. specialistė Aida Kravcova.

Į komisiją su prašymu iki 30 kilometrų per valandą apriboti greitį kreipėsi „Pušelės“ sodų bendrijos pirmininkė Tivana Baranovienė. Komisija tam neprieštaravo. Gavusi šį pritarimą bendrijos pirmininkė toliau galės kreiptis į Kelių policiją dėl greičio ribojimo ženklo pastatymo vietos.

Kitas panašus prašymas, susijęs su automobilių greičiu, gautas iš Ukmergės susivienijimo „Sodai“ pirmininko Juliau Kazėno. Jis prašo, kad visoms sodų bendrijoms būtų suteiktas „gyvenamosios zonos“ statusas.

Teritorijoje, paženklintoje kelio ženklais „Gyvenamoji zona“, bei daugiabučių namų kiemuose eismo dalyviams draudžiama važiuoti didesniu kaip 20 km/h greičiu, stovėti įjungus transporto priemonės variklį, mokyti vairuoti, palikti stovėti didesnės kaip 3,5 t didžiausiosios leidžiamosios masės krovininius automobilius, autobusus, taip pat traktorius, savaeiges mašinas. Galioja ir kiti apribojimai.

Komisija nutarė tokiam siūlymui kol kas nepritarti, tačiau pasidomėti šiuo klausimu iš esmės.

Pabaisko seniūnijos gyventojas kreipėsi su prašymu išasfaltuoti palei jo kaimo turizmo sodybą einantį žvyrkelį. Šio klausimo komisija negalėjo patenkinti – tai ne jos kompetencija.

Komisijoje gautas Ukmergės gyventojos siūlymas Vilniaus gatvėje už tilto, važiuojant link Užupio, pastatyti ženklą „Stovėti draudžiama“, draudžiantį stovėti atkarpoje iki sankryžos su Bugenių gatve.

Tokio siūlymo motyvas – Vilniaus gatvės kelkraštyje dažnai stovintis automobilis. Pasak siūlymo autorės, piko valandomis jis trukdo eismui.

Kadangi Vilniaus gatve rūpinasi VĮ Vilniaus regiono keliai, komisija šį siūlymą perdavė šiai įmonei.

Iš Šešuolių seniūnijos gautas prašymas pastatyti STOP ženklą ties išvažiavimu į pagrindinį kelią Ukmergė-Molėtai nuo Šešuolių pusės. Nutarta šį prašymą išnagrinėti nuvykus į vietą.

Keli klausimai, susiję su eismo saugumu, gauti per savivaldybės „Feisbuk“ paskyrą. Vienas – apgenėti medžius Ąžuolų gatvėje, nes jie trukdo geram matomumui. Ši pastaba bus įgyvendinta.

Kitas pastebėjimas – dėl Gedimino gatvėje šalia picerijos esančios pernelyg mažos stovėjimo aikštelės. Esą čia automobiliai sustatomi taip, kad išlenda į gatvę ir sukelia eismo problemų.

Šis klausimas kol kas lieka neišspręstas. Manoma, kad situacija pasikeistų prie picerijos pastačius ženklą, nurodantį automobilių statymo būdą. Tačiau tokiu atveju ir taip maža aikštelė taptų dar netalpesnė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Vacys 2016-08-01 13:27
Su sodais tai nei jus ju kelius tvarkot nei zenklus ten statykit,o jai kurie nori tegul statosi. Tik at jie pakeis ka nors? Ne zenkluose esme o kulturos nebuvime.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų