Spausdinti šį puslapį

Ukmergę darys svajonių miestu

Jau ruošiamasi gegužės pabaigoje vyksiančiai Ukmergės miesto šventei. Dėliojama jos programa, laukiama, kad prie jos prisidėtų ir visuomenė. Šiemet šventės renginiais bus akcentuojama: Ukmergė – svajonių miestas.

Pagrindinės mūsų miesto gimtadienio pramogos organizuojamos gegužės 27 dieną, šeštadienį. Tačiau, pasak kultūros centro direktorės Rasos Graužinienės, šventė, kaip visada, prasidės nuo ketvirtadienio įvairiomis parodomis, kitais renginiais.

Su renginiais, tvarkos priežiūra, kitais rūpesčiais susiję klausimai aptariami pasitarimuose, kuriuose dalyvauja kultūros, švietimo įstaigų, įvairių tarnybų vadovai. „Pradinė programa jau yra, su ja supažindinom pasitarimų, kurių vyko ne vienas, dalyvius, – pasakojo direktorė. – Dalyvavo policija, kuri kasmet parengia pasirodymą miesto šventei. Ir priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai vėl siūlysim, nes irgi labai papuošia.“

Prie miesto gimtadienio programos ji ragina prisidėti visus ukmergiškius: „Esam atviri iniciatyvoms ir pasiūlymams, kad jais „apaugtų“ turima programa. Kai kurios šventės dalys išlieka. Bus mugė, vaikams, naujagimiams skirtos dalys – pastarųjų pasirodymas su tėveliais pernai visiems labai patiko. Bus ir eitynės – jose galėtų atsiskleisti svajonių miesto tema. Tačiau galvojama ir apie naujas idėjas, norim, kad šventės kasmet skirtųs viena nuo kitos.“

Kadangi šie metai – Tautinio kostiumo metai, planuojama šventės dalyvius pakviesti ir į tautinę vakaronę.

„Kokie kolektyvai pasirodys, kol kas nenorėtume atskleisti. Koncertai, skirti įvairaus amžiaus publikai, tegul bus staigmena, nes programa tikrai labai įvairi ir turininga“, – šypsosi pašnekovė.

Pasakojo ir apie dėliojamą šventės sąmatą: „Šiemet jai greičiausiai reikės daugiau lėšų. Bet mes optimistiškai nusiteikę, nes paprastai suremia pečius geros valios rėmėjai. Ir taip – jau porą metų.“

Mintis apie šventę be svaigalų, galbūt nesutrauksiančią tiek daug dalyvių, jau nebebaugina. „Tiesą sakant, pernai galvojom, kad bus blogiau. Tik dar reikės derinti, kurioje vietoje galėtų įsikurti maitintojai, kad ir jie, ir pirkėjai būtų patenkinti“, – apie antrus metus vyksiantį blaivų miesto gimtadienį kalbėjo R. Graužinienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)