1 vieta. Gražinos Bočkutės darbas. 1 vieta. Gražinos Bočkutės darbas.

Į Ukmergę atvykstančius nuo Jonavos, Utenos, Kėdainių, Molėtų, Panevėžio ir Vilniaus netrukus pasitiks nauji miesto riboženkliai.

Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedros trečio kurso studentai, vadovaujami profesoriaus Vytauto Kibildžio, sukūrė 20 miesto riboženklių maketų, kurie buvo eksponuojami Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre. Darbai sulaukė visuomenės susidomėjimo – už pasirinktus aktyviai balsuota.

Savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad pasiūlymus vertino ir komisija, kurią sudarė Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Arvydas Džiugas, architektas Kęstutis Sabaliauskas, VDA Dizaino katedros vedėjas doc. Juozas Brundza ir šios katedros profesorius V. Kibildis.

Taip pat vertinime dalyvavo Ukmergės miesto viešųjų erdvių vizualinės estetikos formavimo ir tobulinimo klausimus sprendžiančios darbo grupės nariai.

Komisijos ir visuomenės požiūris į riboženklio paskirtį išsiskyrė, laimėtojais tapo skirtingi, tačiau tos pačios autorės – Gražinos Bočkutės darbai.

Komisijos sprendimu pirmoji vieta skirta kitam G. Bočkutės sukurtam riboženkliui (Nr. 20), antroji – Ugnės Glinskytės kūriniui (Nr. 15), o trečioji – Živilės Čepulytės darbui (Nr. 17).

Šio projekto vadovas V. Kibildis patikino, kad studentai riboženklius kūrė pirmą kartą. „Riboženklis yra labai sudėtingas objektas, prilyginamas skulptūros kategorijai. Jame negalima sukaupti daug kokios nors informacijos, nes taip bus nusižengta eismo saugumo reikalavimams. Pagrindiniai riboženkliui keliami reikalavimai yra ilgaamžiškumas, estetika ir apšvietimas. Minėti trys projektiniai pasiūlymai ir buvo atrinkti vadovaujantis šiais reikalavimais“, – kalbėjo VDA profesorius.

„Esame maloniai nustebinti, kad mūsų studentų darbai sulaukė tokio didelio visuomenės dėmesio. Visuomenės atrinkti riboženklių pasiūlymai neatguls į stalčius, manau, kad anksčiau ar vėliau jie gali būti realizuoti kitose miesto erdvėse (senamiestyje, parkuose, žiedinėse sankryžose). Be to, jie yra labai grafiški, tad gali būti naudojami spausdintuose leidiniuose, plakatuose, reklaminiuose skyduose“, – teigė J. Brundza.

Artimiausiu metu pagal VDA dizaino katedros darbuotojų ir konkurso laimėtojų parengtus riboženklių darbo brėžinius, bus apskaičiuotos jų įrengimo projektinės sąmatos. Jas turėdama Ukmergės rajono savivaldybė ieškos galimybių realizuoti atrinktus tris riboženklių pasiūlymus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Aa 2017-04-11 06:31
Q
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų