Spausdinti šį puslapį

Ukmergė turi unikalų laikrodį

Kito tokio laikrodžio nėra nei Lietuvoje, nei Europoje. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kito tokio laikrodžio nėra nei Lietuvoje, nei Europoje. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės centre, Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryžoje, ant iš esmės atnaujinto namo fasado sumontuotas naujas miesto laikrodis. Unikaliu laikrodžiu rodomas laikas matysis ir naktį.

Pirmą miesto laikrodį ant sienos Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryžoje prieš kelis dešimtmečius pakabino šiame pastate veikusi draudimo bendrovė. Vėliau laikrodis buvo keistas, paskui naujasis pagedo ir prieš porą metų buvo visai nuimtas.

Praėjusią savaitę atsivežtą laikrodžio mechanizmą montavo į Ukmergę iš Italijos atvykęs meistras.

Naująjį laikrodį puošia dailininkės Nijolės Stunskaitės sukurti senovės baltų simboliai. Šią idėją įgyvendinti padėjęs architektas Saulius Sakalis sakė, kad laikrodžio diametras siekia daugiau nei 4 metrus.

Tiesa, pritaria minčiai, kad laiką ryškiau būtų rodžiusios juodos rodyklės. Tokios pradžioje ir buvo sumanytos. Bet meistras atvežė metalo spalvos, jos ir buvo sumontuotos.

Rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistas Julius Zareckas sakė, kad konkrečiai laikrodžio mechanizmui rajono biudžete buvo skirta 10 tūkst. eurų. Įskaitant sukurtus unikalius simbolius, projektavimą, sienos atnaujinimą ir apdailą, kaina siektų apie 20 tūkst.

Laikrodžio pastatymas ir sienos remontas finansuoti savivaldybės bei rėmėjų lėšomis. Lėšų dizaino sukūrimui, montavimui skyrė Rotary klubas bei kiti rėmėjai.

Ukmergėje sumontuotas laikrodis yra unikalus ir vienintelis toks. Jis matysis ir naktį, nes yra apšviečiamas.

Ta pati įmonė – UAB „Miesto baldai“ rūpinasi ir kitu, Vienuolyno gatvės sankryžoje su Kauno gatve pastatytu, laikrodžiu. Deja, čia esama problemų. Laikrodis kartą buvo remontuotas, bet vėl pagedo.

UAB „Miesto baldai“ direktorius Mindaugas Šiaulys sako, kad praėjusią savaitę didžiojo miesto laikrodžio statyti atvykęs meistras suremontavo ir vieną šio, sugedusio, laikrodžio pusę. Kitos pusės remontui reiks daugiau laiko, tačiau ir ji bus sutvarkyta.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)