Prie ligoninės pastatė moterų svajonių suolą

Suolo – meno kūrinio – autorius Viktoras Žentelis. Suolo – meno kūrinio – autorius Viktoras Žentelis.

Ukmergės ligoninės parke nuo šiol stovi „Svajonių suolas moterims“. Dalyvaujant idėjos sumanytojams ir svečiams, jis iškilmingai atidengtas ir pašventintas antradienį.

Kad suolelis „priklauso“ svajojančioms moterims, liudija ant jo atkaltės išdrožtas užrašas. 

Šį sumanymą įgyvendino Socialdemokračių moterų klubas  ir Ukmergės rajono moterų centras „Gaja“. Kartu prisidėjo Ukmergės ligoninė, savanorės iš kitų organizacijų. Projekto metu pernai vyko įvairūs renginiai.

Laimėjus konkursą „16 aktyvumo dienų prieš smurtą“, ukmergiškių parengtą projektą „Baltojo kaspino akcija Ukmergės rajone“ finansavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Taip pat prisidėjo rajono verslininkai.

Sumanymo tikslas – sutelkti kuo daugiau nevyriausybinių organizacijų, socialinių įstaigų specialistų ir fizinių asmenų kovai su smurtu prieš moteris.

Pernai surengtas 16 kilometrų žygis už moteris, diskusijoje aptartos tikros, išgyventos, su seksualine prievarta bei prekyba moterimis susijusios istorijos.

Seniūnijose vyko susitikimai su moterimis ir aktyviais bendruomenių nariais, teikta informacija, kaip atpažinti smurtą, kokios yra jo rūšys, kaip dirbama su smurtautoju ir auka, kur galima kreiptis, patyrus smurtą, kas teikia teisinę pagalbą.

Dar vienas projekto renginys – apsilankymas policijos komisariate. Socialiniai darbuotojai, socialiniai pedagogai ir psichologai susipažino su policijos pareigūnų darbu sprendžiant smurto artimoje aplinkoje atvejus, pamatė, kur laikomas smurtautojas, sužinojo, kokie tolimesni žingsniai nuo akimirkos, kai policija gauna pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje.

Baigiamuoju projekto akcentu tapo Ukmergės ligoninės parke, šalia pastato įkurdinto „Svajonių suolo moterims“ atidengimas.

Jį sukūrė skulptorius Viktoras Žentelis. Meno kūriniu tapusiame suolelyje įprasminta socialiai jautri savitarpio pagalbos idėja. Suolelis su globojančiais angelo sparnais įkurdintas ligoninės parke.

Jį pašventino kunigas Rimantas Laniauskas. Atidaryme dalyvavo idėjos sumanytojos, socialdemokratų partijos Ukmergės skyriaus vadovybė, ligoninės darbuotojai, viešnios iš Jonavos rajono.

Projekto „Baltojo kaspino akcija Ukmergės rajone“ vadovė Indrė Kižienė džiaugiasi, kad gražios idėjos baigiamasis renginys vyko iš karto po Ukmergės miesto šventės ir tapo savotiška dovana miestui.

Ji tikisi, kad tai bus ne tik išsikalbėjimo apie nuoskaudas, bet ir moterų simbolinis išsipildančių svajonių suolelis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų