Viešosios bibliotekos kieme – jubiliejinis gėlynas

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos darbuotojai surengė talką. Kristinos Darulienės nuotr. Vlado Šlaito viešosios bibliotekos darbuotojai surengė talką. Kristinos Darulienės nuotr.

Vlado Šlaito viešoji biblioteka šiemet mini 95-erių metų jubiliejų. Didžiausia dovana kolektyvui ir skaitytojams šia proga, pasak direktorės Rasos Griškevičienės, bus netrukus prasidėsianti bibliotekos pastato renovacija, po kurios čia atsiras naujos kūrybinės erdvės vaikams, jaunimui ir senjorams, liftai neįgaliesiems.

Apie bibliotekos jubiliejų pasakoja rengiamos dokumentų parodos, kaupiami buvusių darbuotojų prisiminimai, šventiniai renginiai. O štai praėjusį penktadienį bibliotekos darbuotojai susirinko į talką: sumanė papuošti savo aplinką.

Sodininkių, gėlininkių kolektyve daug, todėl žiedų ir žolynų spalvas nebuvo sunku parinkti ir suderinti. Pravertė ir profesionalus dailininkės Kristinos Darulienės žvilgsnis – kiemo vejoje, tarp medžių, ji virvute „nupiešė“ jubiliejinio skaičiaus 95 kontūrus, pagal juos buvo išrauta žolė, iškasti grioveliai. Geros, patręštos žemės naujajam gėlynui iš savo sodybos atvežė Krikštėnų bibliotekininkės Onutės Venclovienės vyras, ūkininkas Kęstutis, lėšų gėlėms surinko pačios bibliotekininkės.

Talkos metu buvo kilusi diskusija, į kurią – gatvės ar kiemo pusę „atgręžti“ jubiliejinį skaičių. Nulėmė praeivių nuomonė. Nė vienas nepraeidavo abejingai, nepažvelgęs į gimstančio gėlyno spalvas, nepasigrožėjęs. Prie talkininkų stabtelėjusi buvusi ilgametė Kultūros centro direktorė Eugenija Vaitkienė patikino, jog į kiemą žvelgiantis gėlynas daugiausia džiugins takeliu į biblioteką ateinančius žmones, tačiau reikia rūpintis, vilioti, traukti ir naujus skaitytojus, todėl iš gėlių susodintas skaičius privalo žvelgti į praeivius gatvėje.

Kol moterys sodino gėles, bibliotekos vairuotojas Ramūnas išpjovė seną, plačiai išsikerojusį krūmą, augusį alpinariume, šalia pastato fasado durų, iškapojo jo šaknis. Krūmo vietoje atsirado dar viena spalvinga vasaros žiedų salelė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų