Spausdinti šį puslapį

Autobusų stotis: iškilmingai atidaryta ir pašventinta

Perkirpta pastato atidarymo juostelė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Perkirpta pastato atidarymo juostelė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje atidaryta nauja autobusų stotis buvo pašventinta, o iškilmes lydėjo gražios kalbos ir linkėjimai.

Susirinkusius įmonės darbuotojus, rajono tarybos narius atidarymo proga sveikino Ukmergės autobusų parko direktorius Alfonsas Prabišas, rajono meras Rolandas Janickas, Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ vadovai, kiti svečiai.

Kolegas iš kitų miestų autobusų stočių sveikinę svečiai tikino, kad ši stotis dabar – ne tik Ukmergės, bet ir visos Lietuvos pasididžiavimas.

Patalpas pašventino Ukmergės dekanas, Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas Vaidas Bartkus. Atidarymo šventėje koncertavo Ukmergės meno mokyklos Muzikos skyriaus kolektyvas. Prie įvažiavimo į stotį iškilmingai pasodinta ąžuoliukų.

Pasak parko direktoriaus, naujasis objektas buvo lauktas tiek keleivių, tiek darbuotojų. Beveik visus metus jie buvo įsikūrę laikinuose kilnojamuose statiniuose, kur sąlygos dirbti visus metu buvo itin sunkios.

Iškilmingai perkirpus įkurtuvių juostelę visi susirinkusieji buvo palydėti į naujutėlaites patalpas.

Dviejų aukštų 420 kvadratinių metrų stoties pirmame aukšte: keleivių laukimo salė, siuntų skyrius, dispečerinė, vairuotojų poilsio kambarys, viešieji tualetai, elektros ir šilumos patalpos, ūkinės patalpos. Antrajame aukšte: administracijos kabinetai, archyvas, susirinkimų ir konferencijų salė, serverinė. Pastatas – su kondicionavimo, vėdinimo sistema.

Atidarymo dieną patalpos dar buvo be baldų ir įrangos. Dalis darbuotojų į jas kraustės šeštadienį.

Naujoji Ukmergės stotis užima 0,86 ha. Perone įrengtos 9 keleivių įlaipinimo ir išlaipinimo aikštelės. Nuo šiol autobusai jau stoja naujose stoties aikštelėse.

Naujos Ukmergės autobusų stoties statybos pradėtos praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje. Objekto vertė – 860 000 eurų. Rangos darbus atliko UAB „Versina“ iš Telšių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)