Prieš plaunant konteineriai ištuštinami. Autorės nuotr. Prieš plaunant konteineriai ištuštinami. Autorės nuotr.

Už atliekų išvežimą mūsų rajone atsakinga UAB „Ekonovus“ rudenį pasitiko nusiteikusi iššvarinti miestą. Šventinį penktadienį, rugsėjo 1-ąją, buvo valomi atliekų konteineriai.

Plauti įmonės prižiūrimus šiukšlių konteinerius skirtas specialus autobusėlis, vadinamas mobilia plovykla. Jis ir atvyko į Ukmergę. „Anksčiau konteinerius plaudavom su senu įrenginiu, o dabar jau kuris laikas tam naudojamas nupirktas šis naujas autobusėlis, jame yra nauja, moderni įranga“, – pasakojo UAB „Ekonovus“ Panevėžio ir Ukmergės padalinio vadovas Alvydas Želnys.

Specialus autobusėlis atvažiavo iš Kauno, jis, sakė pašnekovas, priklauso šios bendrovės antrinei įmonei UAB „Tvarkuva“. Atvyko ir vienas įmonės darbuotojas, kuriam talkino mūsų padalinyje dirbantis žmogus.

Valant konteinerius, „Ekonovus“ atliekų mašina pirmiausia juos ištuština, tuomet konteineriai plaunami naudojant autobusiuke sumontuotą įrangą. Jie švarinami vandeniu, sumaišytu su plovikliu, skirtu stipriai užterštiems paviršiams plauti, bei kitomis medžiagomis. Konteineriai kartu ir dezinfekuojami. A. Želnys pasakojo, kad šie darbai atliekami, naudojant aplinkai ir gamtai nepavojingas chemines medžiagas.

Anot jo, plaunant konteinerius, plovimo įrangoje cirkuliuoja tas pats šiame procese naudojamas vanduo. Tad su juo vienu sykiu išplaunama tik dalis konteinerių, nes paskui vandenį reikia keisti.

Teigiama, kad įranga neskleidžia jokių nemalonių kvapų. Pasak pašnekovo, su ja per dieną galima iššvarinti apie 100 atliekų konteinerių.

Kad išplautų visus, esančius Ukmergės mieste, sako jis, reikėtų trijų dienų. Tačiau kol kas pas mus darbuotasi tik penktadienį. „Po to buvo nedarbo dienos, o pirmadienį autobusėlis jau turėjo būti kitur – Klaipėdoje“, – pasakojo A. Želnys.

Penktadienį buvo numatyta išvalyti tuos konteinerius, kurie stovi aikštelėse, esančiose teritorijoje nuo Dukstynos mikrorajono iki miesto centro. Iš viso – apie 70 konteinerių.

Tuo pačiu mobilios plovyklos autobusu privaloma aptarnauti visus Lietuvoje esančius „Ekonovus“ padalinius. Šiomis dienomis jo reikėjo ne tik Ukmergėje, Klaipėdoje, bet ir Alytuje, kituose miestuose.

Ar būtent rugsėjo pirmąją – gėlėmis pasipuošusią Mokslo ir žinių dieną – kaip tik ir stengtasi atlikti tokius švaros darbus? Vadovas tikina, kad diena pasirinkta tikrai ne dėl simbolinės datos: „Yra sudėliotas griežtas grafikas, kada privaloma plauti ir kur kokią dieną turi būti autobusas. Dėl šiuo metu itin intensyvių tokių darbų mes įlindom tik į šį tarpą.“

Šiltuoju metų laiku dėl oro sąlygų atliekos greičiau irsta, todėl šiuos darbus būtina atlikti dažniau. A. Želnio teigimu, konteineriai Ukmergėje buvo plaunami ir prieš keletą mėnesių.

Šį kartą švarinti tik buitinių atliekų konteineriai. Vadinamieji spalvoti varpeliai, žadėjo jis, švaros „procedūrų“ sulauks po keleto savaičių.

Paveikslėlių galerija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų