Spausdinti šį puslapį

Miesto centre pastatys skulptūrą

Ukmergės centrą netrukus papuoš dar vienas mažosios architektūros akcentas. Kauno gatvėje, priešais restoraną „Big Stone“, jam jau paruoštas postamentas. Čia bus pastatyta skulptoriaus Ričardo Širvelio akmeninė skulptūra „Miesto šnabždesiai“.

Ukmergės rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistas Julius Zareckas pasakojo, kad tai bus kinetinis – aplink savo ašį besisukantis objektas. Jis sukurtas Vidiškiuose esančiose dirbtuvėse.

Vieta šiai skulptūrai ieškota ne tik vizualiai tinkanti ir deranti. Pasak J. Zarecko, kadangi statant postamentą teko vykdyti žemės kasimo darbus, reikėjo atsižvelgti ir į miesto komunikacijų planą, suderinti vietą su įvairiomis žinybomis, nepažeisti kasimo gylio reikalavimų.

Skulptūros pastatymo darbai finansuoti iš rajono biudžeto. Pagal Ukmergės rajono dailės-dizaino-mažosios architektūros kūrinių miesto viešosioms erdvėms įsigijimo programą mūsų miestą kasmet papuošia vienas ar keli kūriniai.

Pagal tą pačią programą ant Vytauto ir Darbininkų gatvių kampe stovinčio namo sienos pritvirtinti metaliniai katinai, ant Meno mokyklos Muzikos skyriaus stogelio – mergaitė su skėčiu, šalia buvusio teismo pastato – akmeninis šuniukas Keksas bei kiti objektai gatvėms ir pastatams suteikiantys žaismingumo.

Besisukanti ir savotiškus garsus skleidžianti skulptūra „Miesto šnabždesiai“ kainuos iki 900 eurų. Tai – pirmas, bet žadama – nepaskutinis šiemet Ukmergę papuošiantis akcentas. Dar vienu – „Moteris lange“ ketinama papuošti pastatą Kauno gatvėje, kurio antrame aukšte įsikūręs savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius. Tačiau prieš tai norima atnaujinti pastato fasadą.

Mažosios architektūros kūriniais bus papuoštas ir takas palei Vilkmergėlės upelį, vedantis link Ukmergės piliakalnio. Šiuo metu ten vyksta statybos darbai, tad skulptūros bus įkurdintos ateinančiais metais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)