Kompiuterio remonto nepatikėkite bet kam

Kompiuterio remonto nepatikėkite bet kam Kompiuterio remonto nepatikėkite bet kam

Kompiuteris ir internetas nenumaldomai užkariauja mūsų namus. Statistikos duomenimis, praėjusiais metais daugiau kaip 70 proc. mūsų tautiečių naudojosi internetu.

Tačiau kai neišvengiama būtinybe vos ne kiekvienuose namuose tampantis kompiuteris pagenda, reiktų gerai pasvarstyti, kam patikėti jo remontą.

Neseniai vienas garbaus amžiaus kaimynas pasakojo įtariantis, kad juo, kaip niekuo neišmanančiu žmogumi, atvykęs meistras pasinaudojo – išsivežė kompiuterį, pralaikė jį vos ne mėnesį, o paskui nulupo didžiulius pinigus. Sakė – kažkokią plokštę keitė, tačiau ką iš tikrųjų darė – visai neaišku.

Kaip kompiuterio savininkas ieškojo meistro aparatui taisyti? „Tiesiog paskambinau pagal skelbimą. Buvo parašyta, kad taiso pigiai“, – pasakojo pensininkas.

Tačiau specialistai pataria taip atsainiai meistro savo kompiuteriui nesirinkti. Vertėtų gerai išsiaiškinti ir darbus patikėti rimtai firmai.

Pavyzdžiui Kaune kompiuterių remonto paslaugas teikia kelios dešimtys įmonių. Pagal užklausą internete „kompiuterių taisymas Kaune“ galima aptikti visas šia veiklas užsiimančias įmones. Tuomet jau galima rinktis, kokias paslaugas jos teikia, per kiek laiko, ir kokiomis kainomis.

Operacinių sistemų instaliavimas, programinių ir techninių gedimų diagnostika ir šalinimas. Virusų ir šiukšlių šalinimas. Antivirusinių programų diegimas. Programinės įrangos diegimas. Tinklo įrangos konfigūravimas. Prarastų duomenų atkūrimas. Pagrindinių plokščių diagnostika ir keitimas. Tai tik dalis dažniausiai pasitaikančių problemų, kurias sprendžia kompiuterių meistrai.

Taip pat tenka atlikti ir savotiško valytojo vaidmenį – tiesiog išvalyti dulkes iš nešiojamų kompiuterių aušinimo sistemų.

Pasitaiko, kad kompiuteris apliejamas įvairiais skysčiais. Čia irgi į pagalbą tenka kviesti meistrą. 

Mažiausia kaina, už paslaugą kurią nurodo Kauno įmonių kompiuterių meistrai – 6 eurai.

Labai gerai, jei toje pačioje kompiuterių remonto įmonėje teikiama ir kita paslauga –  kompiuterių supirkimas. Juk kompiuterinė technika ne tik genda, bet ir palyginus greitai sensta moraliai.

Keliolikos metų senumo kompiuteris  – jau yra tikra seniena, kuria, jei tik leidžia galimybės, geriau atsikratyti. O tai padaryti reiktų ekologiškai – perduodant įrenginį tokią veiklą teikti leidimus turinčiai įmonei. Tuomet gali būti tikras, kad senas kompiuteris nebus išmestas į sąvartyną su buitinėmis atliekomis ir netaps gamtos taršalu.

reklaminis straipsnis

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų