Granuliniai katilas: komfortas, nauda ir ekologija

Granuliniai katilas: komfortas, nauda ir ekologija Granuliniai katilas: komfortas, nauda ir ekologija

Kas nesuspėjo to padaryti anksčiau, dabar pats laikas apsirūpinti malkomis žiemai. Kiek jų prireiks ir tuo pačiu, kiek kainuos patalpų šildymas – labai individualu. Tai labiausiai priklauso nuo patalpose įrengtos šildymo sistemos.

Namų valdų savininkai tikina, kad ekonomiškiausi yra granuliniai katilai, skirti komfortiškam pastatų šildymui.

Granuliniais šildymo katilais gali būti kūrenamos įvairios biomasės granulės. Šiuo metu jų pasiūla didelė. Tai – medienos granulės, šiaudų granulės bei  grūdai, grūdų išvalos ar smulkinta anglis.

Granuliniai katilai gali būti skirtingai automatizuoti. Pačiuose paprasčiausiuose katiluose automatiniu būdu kuras tiekiamas iš bunkerio į pakurą. Šiuo atveju – tai ir visa automatizacija.

Tuo tarpu pilnai automatizuoti katilai automatiškai užsidega ir gęsta, šalina pelenus į atskirą konteinerį bei išsivalo šilumokaitį.

Specialistų teigimu, granuliniai katilai reikalauja labai mažai priežiūros ir puikiai tinka veikliems bei patogumus mėgstantiems žmonėms.

Priklausomai nuo automatizacijos lygio toks katilas be aptarnavimo gali veikti nuo 5 dienų iki kelių mėnesių.

Kombinuoti granuliniai kieto kuro katilai turi dvi pakuras

Tokiu atveju kaip atsarginį kurą galima naudoti malkas ar medžio pjuvenų briketus. Tai – taip pat puikus sprendimas, nes įvykus gedimui visuomet galėsite užkurti katilą malkomis.

Granuliniai katilai – puikus pasirinkimas ekologija besirūpinantiems, aplinką tausojantiems žmonėms.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų