Kelių policija: atkreipiamas vairuotojų dėmesys dėl padangų naudojimo

Kelių policija: atkreipiamas vairuotojų dėmesys dėl padangų naudojimo Kelių policija: atkreipiamas vairuotojų dėmesys dėl padangų naudojimo

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d., vadovaujantis Kelių eismo taisyklėmis, draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis.

Atkreiptinas dėmesys, kad transporto priemonių vairuotojams šis reikalavimas yra privalomas ir teisės aktai nesuteikia galimybės savaip interpretuoti padangų naudojimo tvarkos.

Nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. lengvųjų automobilių (M1 klasė) naudojamų padangų protektoriaus rašto gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 milimetrai.

Su dygliuotomis padangomis galima važinėti nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 10 d. Naudojant tokias padangas, ant automobilio galo turi būti priklijuotas skiriamasis ženklas, informuojantis apie tai (Kelių eismo taisyklių 4 priedas „Transporto priemonių skiriamieji ir informaciniai ženklai transporto priemonėse").

Policija taip pat atkreipia dėmesį, kad naudojant padangas, kurios neskirtos važiuoti žiemą (nepažymėtos ženklais „M+S", „*" arba užrašu „All seasons"), gali būti panaikinamas privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas. Netinkamos būklės padangos gali kelti grėsmę eismo saugumui, t. y. būti eismo įvykio viena iš priežasčių, lemti jo padarinius.

► Atsakomybė už transporto priemonių, kurių padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų, eksploatavimą numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekso 123 straipsnio 1 dalyje - bauda nuo 28 iki 43 eurų.

Kartu vairuotojas privalo iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle:

● apšvietimo ir šviesos signalizacija, vairavimo sistema, stabdžiais, stiklo valytuvais ir plovikliais, užpakalinio vaizdo veidrodėliais (vidinis, išoriniai). Transporto priemonės techninė būklė ypač svarbi tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, lyjant (sningant).

Vairuotojai taip pat turi nepamiršti, kad (tai nurodyta Kelių eismo taisyklėse):

● Motorinės transporto priemonės, traktoriaus, savaeigės mašinos vairuotojas, sustojęs tamsiuoju paros metu neapšviestame kelyje, išskyrus stovėti skirtas vietas, išlipęs iš transporto priemonės, privalo vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

● Vairuotojas privalo važiuoti neviršydamas leistino greičio. Pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę ir krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties. Vairuotojas turi sulėtinti greitį ir prireikus sustoti, jeigu to reikia dėl susidariusių aplinkybių, ypač kai blogas matomumas.

● Vairuotojas, atsižvelgdamas į greitį, privalo laikytis tokio atstumo, kad neatsitrenktų į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma, taip pat palikti tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus.

Lietuvos kelių policijos tarnybos informacija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų