Brangiai kainuojančios klaidos renkantis vestuvių fotografą

Brangiai kainuojančios klaidos renkantis vestuvių fotografą Brangiai kainuojančios klaidos renkantis vestuvių fotografą

Paprašykite tėvų ar jau seniau susituokusių draugų papasakoti apie jų vestuves. Daugelis, jei tik turės galimybę, išsitrauks vestuvių fotoalbumą ir prisiminimais dalinsis rodydami nuotraukas.

Fotografijos lengviausiai atgamina prisiminimus, iliustruoja pasakojimus ir tai yra brangiausias dalykas išliekantis po vestuvių. Tad abejoti vestuvinių nuotraukų svarba tikrai neverta. Visgi, net žinodami, jog nuotraukos bus vienintelis vestuvių prisiminimas, kai kurie jaunieji nepasimoko iš svetimų klaidų ir padaro brangiai kainuojančius netinkamus sprendimus.

Ne visi turintys brangų fotoaparatą yra profesionalai

Kalbasi rašytojas su fotografu. Rašytojas: „Mačiau tavo naują parodą, labai gražu, matyt gerą fotoaparatą turi?“. Fotografas: „Skaičiau tavo knygą, visai nieko, matyt naują spausdinimo mašinėlę nusipirkai?“.

Visi suprantame, jog nauji puodai nepadaro žmogaus geru virėju, o geras kompiuteris - programuotoju. Tuo tarpu kalbant apie fotografus ši tiesa kartais yra pamirštama arba ignoruojama. Taip pat svarbu pastebėti, jog žmogus, kuris mėgaujasi peizažų įamžinimu, negali būti vestuvių fotografas , kadangi fotografavimo stilius, objektas ir net fotografavimo technika yra tam nepritaikyta. Taigi prašydami draugo peizažisto fotografuoti vestuvėse sakydami, jog „tavo peizažai nuostabūs, o fotoaparatas geras“, stumiate draugą į gana nepatogią padėtį. Todėl pamirškite draugus, kuriuos kadaise matėte su brangiai atrodančiu fotoaparatu rankose, o rinkitės konkrečiai vestuvių fotografus, kurie žino kaip fotografuoti ir suvaldyti dideles svečių mases bei kaip išgauti kokybiškus kadrus tamsioje bažnyčioje ir pateikti vestuvių fotoknygą taip, kad patys aikčiotumėte nuo savo vestuvių grožio.

Fotografą rinkitės pagal nuotraukas, ne pagal vardą

Jaunieji prieš vestuves jau dažniausiai žino kokių nuotraukų norės:  kokiomis pozomis, kokio stiliaus, kokioje aplinkoje. Šiuo metu peržiūrėti nuotraukų pavyzdžius socialiniuose tinkluose ar pasitelkus paiešką, nėra sudėtinga. Todėl turint viziją, turėtų būti lengva pasirinkti vestuvių fotografą. Tačiau dažnai daroma klaida, kuomet pasirenkamas rekomenduotas ar išgirtas žymus fotografas  ir bandoma sutarti, kad rezultatai būtų tokie kokių nori jaunieji, nepriklausomai nuo to, koks fotografo fotografavimo stilius. Juk vien pažvelgus į skirtingų fotografų portfolio matoma, kad vieni vertina ryškias sodrias spalvas, kiti renkasi natūralias šviesias spalvas, treti dievina juodai baltą fotografiją. Todėl renkantis fotografą reikia rinktis tą, kurio porftolio nuotraukos jums patinka labiausiai, kieno stilius arčiausiai jūsų ir juo pasitikėti, o ne bandyti „perauklėti“ fotografą.

Suderinkite viską iš anksto

Geri vestuvių fotografai savo darbų kalendorių kitos vasaros vestuvių sezonui jau būna užpildędar iki Naujųjų metų. Todėl vestuvių fotografo pasirinkimas tikrai neturėtų būti paliktas paskutinei akimirkai. Pasirinkus ir rezervavus datą, vėliau su fotografu reiktų susitikti gyvai, susipažinti, galbūt pasidaryti bandomąją fotosesiją – tai puikus būdas suprasti ar jums patinka dirbti su pasirinktu fotografu. Vėliau, jau sudėliojus visą vestuvių dienos planą, reikėtų jį aptarti su fotografu. Jam svarbu žinoti esminius šventės momentus, taip jis gali planuoti fotografavimo eigą ir kiek gali skirti laiko kokiam etapui. Nepamirškite suderinti ir poros fotosesijos vietos, aksesuarų bei atsarginio plano. Juk gali kaip tyčia pasipilti lietus ar siausti vėtra – tačiau net didžiausios gamtos stichijos nėra baisios, kuomet yra planas B.

Ir galiausiai, pasitikėkite vestuvių fotografu. Jei pasirinkote tinkamai, viską suderinote, tuomet jums tereikia atsipalaiduoti ir mėgautis vestuvėmis. Šypsenos veide atrodo gražiausiai vėliau žvelgiant į vestuvių nuotraukas.

Parengė Žavinta Kiliūtė pagal www.Fotogidas.lt informaciją.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų