Taupykite savo laiką kraustantis

Taupykite savo laiką kraustantis Taupykite savo laiką kraustantis

Kraustymasis yra malonios permainos, žinoma, jeigu jos vyksta savo noru, o ne įpareigojant aplinkybėms, tačiau ir tokiais atvejais teigiamų pokyčių jausmas ateina tik tuomet, kai įleidžiamos šaknys naujoje vietoje. Iki to – daug vargo ir triūso.

Pirmiausiai iškylanti problema – viso turto ir gėrybių kišenėse neperneši. Ir įprastai, kuo daugiau vienoje vietoje laiko praleista, tuo daugiau turto užgyventa. Akivaizdu, kad reikės pagalbos. Perkraustymo paslaugos, siūlomos gausybės įmonių, pašalina vieną galvosūkį – aišku, kad vienam visko tampyti neteks, net jeigu nėra galimybės sulaukti pagalbos iš giminių ar bičiulių. Tačiau prieš akis iškyla kita užduotis – kurią įmonę ir kokiais kriterijais remiantis pasirinkti.

Tikriausiai dauguma girdėjome istorijų apie blogas patirtis su kraustytojais: trūkusios vazos, apdaužyti baldai ir panašūs besikraustančiuosius neraminantys atgarsiai. Jei negirdėjote gerų rekomendacijų iš pažįstamų, kuriomis galėtumėte aklai pasitikėti, teks padaryti šiokią tokią analizę. Tačiau interneto laikais tai nėra itin sudėtinga, kuomet atgarsiai sklinda plačiai ir garsiai.

Perkraustymas įmanomas visiškai savarankiškas, tiesiog išsinuomavus talpią transporto priemonę – tai pigiausias variantas, bet kaina atsigriebs kitu pavidalu – laiko ir jėgų. Kai kam, kita vertus, yra privalumas tai, jog viskas priklauso nuo savęs paties – pradedant pakavimu, baigiant baldų pernešimu. Ir dėl vienokių ar kitokių nesėkmių, pavyzdžiui, šukėmis virtusio mylimo servizo, žinoma, nebus ko kaltinti, tik save. Tačiau net ir norint visko imtis pačiam, retas gali sau leisti sugaišti tiek laiko. Tuomet lieka patikėti savo turtą kitiems.

Dvi alternatyvos, kurias siūlo įmonės, yra, pavadinkime, dalinis perkraustymas. Būsite atsakingi už daiktų supakavimą, baldų išrinkimą ir surinkimą bei galbūt jų pristatymą iki sunkvežinio. Savo ruožtu įmonė pasirūpins saugiu transportavimu iš taško A į tašką B. Pigiau – akivaizdu, patogu? Na, bent jau ne tiek, kiek tikriausiai norėtųsi. Trečioji galimybė – rasti tuos herojus, kurie viską padarys už jus. Kainuos daugiau, tačiau galėsite ramia širdimi skaičiuoti valandas iki to, kol viskas bus atlikta be menkiausio jūsų įsikišimo. Na, nebent žodinio. Srities geriausi specialistai pasiūlys ne tik supakavimą, pernešimą, nugabenimą, bet ir suteiks garantijas dėl nepažeistos daiktų būklės. Ypač pravartu daug dirbantiems, neturintiems giminių ar draugų pagalbinių rankų, na, arba tiesiog nemėgstantiems persitempti ir sukaisti.

Kai kurie paprasti dalykai kartais būna pamirštami. Verta juos priminti, jog nenuslinktų užmarštin persikraustymo įkarštyje ir visoje toje rūpesčių pynėje. Pirma, atkreipkite dėmesį į tai, kaip atrodė daiktai, ypač dūžtantys, trapūs, iki jų supakavimo ir perkraustymo, jog nekiltų kvailokų nesusipratimų. Nepakuokite degių, sprogių medžiagų, išsilieti galinčios taros – taip tik pridarysite nemalonumų sau, o galbūt ir kitiems, iš anksto pasirūpinkite jais, taip pat kaip ir dėžėmis, nors pastaraisiais gali pasirūpinti ir profesionali įmonė, jei tik pageidausite.

Įmonių perkraustymas dažnai yra paprastesnis, bent jau jeigu kalbame apie biuro tipo įmones, šios savo patalpose vargu ar laiko pianiną, biliardo stalą ar antikvarinių taurių kolekciją. Tikriems profesionalams nekils klausimų dėl tokių objektų – jie atsiras operatyviai ten, kur jūs norėsite, kad atsirastų.

Krovinių pervežimas Vilniuje ar kituose didmiesčiuose yra nelengvas, tačiau būtent čia jis dažniausiai ir vyksta. Kaip jau užsiminta, apsvarstykite savo prioritetus ir galimybes. Profesionalų samdymas kainuos daugiau (nors jeigu neturite nuosavo talpaus transporto ir altruistiškų pagalbininkų – nebūtinai), tačiau patirtis, saugumas ir sparta atperka šį minusą. Persikelkite į naujus namus ar biurą neatsinešdami į juos kraustymosi streso.

Pranešimą parengė - bendra.lt ir tangopc.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų