Gerų mokslo metų rudenį bus linkima jau kitiems... Gedimino Nemunaičio nuotr. Gerų mokslo metų rudenį bus linkima jau kitiems... Gedimino Nemunaičio nuotr.

Antradienį 12 valandą baigėsi bendrojo priėmimo prašymų studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose teikimas. Iki tada stojantieji galėjo registruoti prašymus, koreguoti pageidavimų sąrašą.

Stojantieji pildė prašymus Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje. Pirmu pageidavimu reikėjo nurodyti labiausiai norimą studijų programą su pasirinktu finansavimo šaltiniu ir atitinkamai pagal svarbą išrikiuoti kitas.

Šiais metais prašymus priimti studijuoti užregistravo 33 598 asmenys (2015  m. – 36 987), tačiau prašymus studijuoti užpildė 29 767 stojantieji (2015 m. – 33 198). 17 239 prašymus pateikę stojantieji vidurinį išsilavinimą įgijo 2016 m. 61 proc. aukščiausiu prioritetu rinkosi universitetų studijų programas, 39 proc. – kolegijų.

Pastebima, jog mažėja besirenkančiųjų socialinių mokslų studijas. Antrą vietą pagal populiarumą užima biomedicinos mokslai. Tarp abiturientų vis populiaresni tampa technologijos ir fiziniai mokslai. Populiariausių pageidaujamų universitetų penketuke – Vilniaus, Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos,  Lietuvos sveikatos mokslų ir Vytauto Didžiojo universitetai. Kolegijose norintieji studijuoti dažniausiai renkasi Kauno, Vilniaus, Klaipėdos valstybinę, Vilniaus technologijų ir dizaino bei Socialinių mokslų kolegijas.

Stojimų rezultatus bus galima sužinoti liepos 23 d., šeštadienį. Kiekvienam internetu prašymą pateikusiam asmeniui siunčiami elektroniniai laiškai apie kvietimą studijuoti ir kita svarbi informacija. Ją stojantysis gali matyti ir prisijungęs prie savo prašymo paskyros.

Sutartys su pakviestaisiais studijuoti aukštosiose mokyklose bus sudaromos nuo liepos 25 d. iki liepos 28 d. 17 val. Nuo liepos 29 d. 16 val. iki liepos 31 d. 17 val. vyks antrasis pagrindinio priėmimo etapas, kurio metu LAMA BPO informacinėje sistemoje stojantieji gali atnaujinti savo prašymą keisdami pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą. Tačiau negalima įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio.

Šią savaitę mokyklas pasiekė brandos egzaminus laikiusių abiturientų teiktų apeliacijų rezultatai. Mūsų rajono abiturientai pateikė 17 apeliacijų dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino darbų rezultatų ir 7 – dėl matematikos egzamino.

Žinios apie tai, ar buvo atsižvelgta į mūsų mokinių prašymus, savivaldybės Švietimo ir sporto skyrių pasieks šią savaitę. Tačiau, pasak vyr. specialistės Rasos Ragelytės-Kraucevičienės, jau dabar aišku, jog kai kurių egzaminus laikiusiųjų darbų įvertinimai liko tokie patys – nebuvo nei padidinti, nei sumažinti.

Antradienį Vilniuje, Valdovų rūmuose buvo iškilmingai pagerbti sėkmingiausiai brandos ir profesinio mokymo kvalifikacijos egzaminus išlaikę Lietuvos abiturientai, jų mokytojai ir artimieji. Šimtą abiturientų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių pasveikino ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Pasveikinti iš viso 93 abiturientai – tie, kurie už 3 ar daugiau valstybinių brandos egzaminų surinko maksimalų balų kiekį. Tiek ir daugiau šimtukų šiemet gavo 41 bendrojo lavinimo mokyklos abiturientai iš 20 savivaldybių. Tarp jų ukmergiškių nėra.

2016 m. brandos egzaminų sesijos metu iš viso 1863 abiturientų darbai (2,14 proc. nuo visų laikytų egzaminų) buvo įvertinti 100 balų. Po 5 šimtukus gavo 3 mokiniai, po 4 – 13, po 3 – 77, po du – 253, po 1 – 1059 mokiniai. Nors vieną brandos egzaminą surinkdami maksimalų balų kiekį šiemet išlaikė 1405 abiturientai.

Sėkmingiausiai abitūros egzaminus išlaikė trys abiturientai, kurie gavo net po 5 šimtukus: Nikita Pajanok iš Klaipėdos licėjaus, Giedrius Pakalka iš Ignalinos gimnazijos ir Agnė Staniūtė iš Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos. Daugiausia šimtukų – 785 – šiemet gauta už valstybinį anglų kalbos egzaminą. Dar 389 abiturientai maksimalų įvertinimą gavo už matematikos, 164 – už lietuvių kalbos ir literatūros, 246 – informacinių technologijų valstybinius brandos egzaminus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų