Kodėl verta įsigyti jau egzistuojančią įmonę?

Kodėl verta įsigyti jau egzistuojančią įmonę? Kodėl verta įsigyti jau egzistuojančią įmonę?

Įmonės steigimas – gana ilgas ir sudėtingas procesas. Todėl tie, kurie verslą nori pradėti čia ir dabar, gali įmonę nusipirkti ir veiklą pradėti jau netrukus. Kokių privalumų įgysite nusipirkę jau veikiančią įmonę?

Visų pirma, išvengsite varginančių ir daug laiko trunkančių procedūrų, kurios būtinos steigiant naują uždarąją akcinę bendrovę. Antra, jau bus suformuotas įmonės įstatinis kapitalas, todėl neprireiks 2500 Eur siekiančio įstatinio kapitalo. Taip pat įsigytoji įmonė turės kodą, PVM mokėtojo kodą, savo oficialią banko sąskaitą ar net kelias sąskaitas, todėl nereikės atidarinėti naujų. Įmonė veikiausiai turės ir registracijos adresą, antspaudą ir kt.

Naujajam savininkui norint, tuo metu, kai vyksta vienos ar kelių UAB pardavimas, ji/jos gali būti perregistruojama/-os ir kitu adresu. Įsigijus kai kurias įmones, suteikiama netgi tokia paslauga kaip korespondencijos sutvarkymas. Kai kurie įmonių pardavėjai taiko ir unikalią paslaugą: gali parduoti įmones su nauju pavadinimu, kurį sugalvosite jūs patys. Įprastai parduodamos naujos, neseniai įregistruotos, dar veiklos nevykdžiusios ir neturinčios skolų bei kitų įsipareigojimų įmonės. Įsigyti galima ir veiklą vykdžiusias, tačiau skolų neturinčias įmones. Nebe naujai veikiančios įmonės visuomet atrodo patikimesnės ir solidesnės.

Įsigiję įmonę, būsite supažindinami su įmonės veiklos specifika ir visais kitais svarbiais niuansais, kad veiklą galėtumėte pradėti be didesnių trikdžių. Buvęs ir naujasis įmonės savininkai gali susitarti ir dėl įvairių su įmonės veikla susijusių niuansų. Pavyzdžiui, jei anksčiau buhalterinės paslaugos buvo teikiamos kokio nors asmens, ir toliau naujasis įmonės savininkas gali samdyti šį specialistą.

Kaip vyksta įmonių pirkimo procedūra?

Jau įsteigtos įmonės parduodamos vos per vieną darbo dieną, sandorį įtvirtinant nuvykus pas notarą. Čia pat paruošiama pirkimo-pardavimo sutartis ir kiti reikalingi dokumentai. Toliau visi pasikeitimai, susiję su įmonės savininkų duomenimis ir kita informacija perduodama VĮ „Registrų centras“.

Kiek kainuoja jau įsteigta įmonė?

Dėl dominančios įmonės įsigijimo reikėtų teirautis individualiai. Galite rasti net specialias UAB, kurių viena iš veikų – įmonių pardavimas. Galime pateikti orientacines kainas. Internete pateikiama informacija, kad UAB galima įsigyti nuo 200-300 Eur.


Reikalinga profesionali pagalba steigiant ar perkant įmonę? Apsilankykite: https://www.finbiuras.lt/imoniu-steigimas.html

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų