Gardžios kavos paslaptys

Kava Kava

Kiekvieną kartą einant miegoti visada pagalvoju apie tai malonų ryto ritualą – puodelį gardžios kavos. Žinoma, man gardi kava gali būti visai kitokia, nei geria mano kaimynas, tačiau yra tam tikri principai, kurie leidžia kiekvienam mėgautis skanesne, gardesne ir tikresne kava. Tad šiandien pasidalinsiu keliais patarimais, kuriuos įgyvendinę tikrai pajusite skirtumą.

Pirkite šviežias pupeles

Maltos kavos gamintojai ant pakelio spausdina galiojimo datą ir teigia, jog vakuume nedingsta kavos aromatas, tačiau tie, kurie pabando kavos pupeles atgal prie maltos negrįžta. Skaniausia kava ir tikriausias kavos aromatas atsiskleidžia tik pirmas dvi savaites nuo sumalimo, todėl geriausia ką galite padaryti – susimalti kavą ne daugiau kaip savaitei arba maltis prieš kiekvieną kavos puodelį. Tam, žinoma, reikia malimo malūnėlio, arba dar geriau – kavos aparato. Turint omenyje šiuolaikinių technologijų vystymosi greitį, kavos aparatai nebėra retas daiktas namuose, tuo labiau, jog esama ir gana ekonomiškų variantų. Tuo galima įsitikinti užsukus į bet kurią el.parduotuvę, pavyzdžiui: čia

Tinkamai laikykite pupeles

Jei jau įsigijote pupeles, tai nereikia pamiršti, jog ir jas reikia tinkamai laikyti, jog jos ilgiau išliktų šviežios ir sumalta kava būtų gardi. Svarbu laikyti sandariame inde, tad jei prakirpote maišelį, paprastas krašto užlenkimas nepadės – oras vis tiek patenka į pakuotę. Geriausia perpilti pupeles į specialius sandarius maisto konteinerius ar indelius. Tai gali būti ir stiklinis indas, tinka ir metalinis. Yra sakančių, jog kavą reikėtų laikyti šaldytuve, tačiau tai rizikinga, nes kava lengvai sugeria drėgmę ir kitus kvapus. Tad netinkamas laikymas gali pakeisti kavos aromatą. Geriausia pirkti kavos pupelių ne ilgesniam laikui kaip mėnesiui ir laikyti sandariai kambario temperatūroje.

Rinkitės gerą kavą

Kuomet pradedate gilintis į kavos rinką, tuomet sužinote, kad nežinote nieko. Yra daugybė kavos rūšių, porūšių, kavos skonis priklauso nuo to kokiame aukštyje auga kavamedžiai, koks buvo tų metų derlius, kokiu būdu buvo džiovinamos pupelės, kaip laikomos ir galiausiai kaip skrudinamos. Tačiau jei esate pradedantis kavos gurmanas, jums tereikia atsiminti vieną dalyką – Arabika yra gera kava, tuo tarpu Robusta yra pigi alternatyva su didesniu kofeino kiekiu ir nemaloniu prieskoniu. Norint pasiūlyti rinkai ekonominio lygio kavas, kavos gamintojai maišo Robusta ir Arabika, taip išgaudami pigią medžiagą, tačiau ne visada geru skoniu. Žinoma, tie kurie geria kavą su daug cukraus, grietinėle ir skoniniu sirupu, to skirtumo gali ir nejausti. Tačiau kavos virimo aparatas juodos kavos mėgėjams grietai atskleidžia šių kavų skoninius skirtumus.

Naudokite gerą vandenį

Galima kalbėti apie kavą, kavos pupeles, kavos virimo aparatus ar sirupą, tačiau negalima pamiršti, jog puodelyje dar yra ir vandens. Daug vandens. Taigi jis yra dar vienas elementas lemiantis kavos skonį ir kokybę. Norint, kad kava būtų skani, o kavos aparatas neužkalkėtų ir sėkmingai veiktų, reikia vengti naudoti vandenį iš krano. Geriausia, naudoti šaltinio vandenį. Tačiau atminkite, kad minkštas ir destiliuotas vanduo netinka kavai, vanduo turi būti su mineralais.

Straipsnį parengė Žavinta Kiliūtė


Reikalingas kavos aparatų remontas? Salvata buitinės technikos meistrai Jums padės!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Nendre 2017-10-03 22:58
Tikrai verti dėmėsio patarimai dėkui, reikės pasinaudoti namie jais. Gaila nevisada ir visur pavyksta taip atsakingai ruošti kavą, bet būna gerų, vertų dėmėsio alternatyvų. Buvo neseniai, kad reikėjo renginiui prekiauti kava ir jos gėrimais, plataus pasirinkimo jų, tai paieškojus tinkamiausias variantas buvo https://www.nestleprofessional.lt/kavos-aparatai1/prekiaujantiems/ pasirinkus aparatą, tai ne tik ruošimas buvo paprastas ir patogus, bet ir patenkinti klientai. Patiko dar, kad suteikė papildomus priedus iškart, net tik kavą, puodelius o net ir https://www.nestleprofessional.lt/produktai1/priedai/ menu lapą ir kitus reikalingus dalykus. Gaila namams jie neturi kažko panašaus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų