Dantų balinimas: ką reikia žinoti?

Sakoma, kad reikia visada šypsotis, nes kas nors gali įsimylėti jūsų šypseną, tačiau, ką daryti, kai dantys gelsvi ar rudi? Psichologai teigia, kad netobula šypsena dažnam žmogui kelia daug problemų – smunka pasitikėjimas savimi, suprastėja socialinis gyvenimas, o tai gali lemti depresinius susirgimus. Visgi, šiuolaikinė odontologija ištobulėjo taip, kad dantų baltumą galima susigražinti kelių vizitų odontologijos kabinete metu, bet apie viską nuo pradžių.

Kodėl dantys keičia spalvą?

Odontologijos klinika teigia, kad dantų spalva ir sveikata priklauso nuo įvairiausių faktorių. Visų pirma, tai genetika, jei paciento tėvų ar senelių dantų spalva buvo gelsva arba rusva, jei dantys dažnai gedo, labai tikėtina ir ateinančios kartos susidurs su tokiomis pačiomis problemomis. Visų antra, dantų spalva keičiasi žmogui senstant, tai visiškai normalus procesas, Galiausiai daug įtakos dantų spalvai įtakos turi ir gyvenimo būdas: dažnas kavos ir kitų gėrimų, kurie yra stiprūs dažikliai, pavyzdžiui, raudonas vynas, vartojimas, rūkymas, per didelis geležies ir fluoro kiekis geriamam vandenyje. Tad, kai kurių žalingų įpročių derėtų atsikratyti, norint turėti baltus dantis.

Dantų balinimas – pažangu, bet ne visiems

Prieš nusprendžiant išsibalinti dantis, vertėtų pasikonsultuosi su savo odontologijos klinika. Dantų balinimas nerekomenduojamas žmonėms, kurie turi jautrius dantis ir dantenas, nes ši procedūra gali tik dar pabloginti situaciją. Tiesa, odontologijos klinika teigia, kad dantų balinimas lazeriu jautrumo problemą išsprendžia, tačiau tai toli gražu ne vienintelė kliūtis, galinti pakišti koją. Pacientai, turintis kelis implantuotus dantis veikiausiai negalės išsibalinti dantų, nes implanto ir natūralių dantų spalva gali per daug kontrastuoti. Panaši situacija ir su dantimis, kuriems daug kartų buvo taikyta estetinio plombavimo procedūra.  Galiausiai reiktų nepamiršti, kad dantų balinimas lazeriu negali būti taikomas pacientams su stipriai ėduonies pažeistas dantimis, pirmiausia reikia sutvarkyti problemą, o tik tada griebtis estetinių priemonių.

Dantų balinimas namuose

Šiuo metu rinkoje išties nemažai dantų balinimui skirtų priemonių, pradedant dantų pastomis ir baigiant specialiais geliais, balinimo juostelėmis ir kapomis. Nusprendus namuose balintis dantis, vertėtų atminti, kad tai daryti reiktų griežtai vadovaujantis odontologijos klinikos arba gamintojų rekomendacijomis, priešingu atveju savarankiški bandymai turėti Holivudo šypseną gali baigtis pažeistu danties emaliu. 

Kita vertus, dantų baliniams namuose gali ir neatnešti tokio rezultato, kokio pacientas tikėjosi, nes šios priemonės dantis gali išbalinti vos keliais tonais. Tad, visi, svajojantys apie baldus dantis, turėtų kreiptis pas profesionalus.

www.pilene.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų