Akių korekcija lazeriu – pagrindiniai mitai apie saugumą

Akių korekcija lazeriu – pagrindiniai mitai apie saugumą Akių korekcija lazeriu – pagrindiniai mitai apie saugumą

Sveikata – brangiausias turtas, todėl natūralu, kad prieš kiekvieną procedūrą ar gydymą aplanko mintys: ar tai saugu? Šis klausimas itin dažnai užduodamas kalbant apie akių korekciją lazeriu – procedūrą, kurios metu per keliolika minučių pašalinamos ilgus metus pacientą kankinusios regėjimo ydos ir sutrikimai.

Operacijos sparta, populiarumas ir universalumas daugeliui kelia abejonių, todėl pasistengsime trumpai ir glaustai į jas atsakyti.

Trys dešimtmečiai patirties

Aplinkinių paklausus apie regos korekcijos operacijas dažniausiai nuskamba abejonė – procedūra labai nauja, tad kas žino, kas nutiks praėjus 10, 20, 30 metų? Iš tiesų – naujove operaciją sunkiai bepavadinsi, nes pasaulyje ji atliekama jau daugiau nei 3 dešimtmečius (Lietuvoje – nuo 2001 m.), o mokslininkai intensyviai tiria atokius rezultatus ir tai, kaip senėjimo procesai veikia patobulintą regą, o kol kas jokių patologijų rasta nebuvo. Gydytojų nuomone, procedūra daugeliui vis dar atrodo itin nauja, nes anksčiau nebuvo tokių pažangių reklamos priemonių, laimingi klientai rezultatais dalindavosi iš lūpų į lūpas.

Kalbos apie komplikacijas – nepagrįstos

Kita daugelį pacientų neraminanti mintis – galimi sveikatos sutrikimai po procedūros. Nors akys – itin jautrus ir svarbus organas, regos korekcija lazeriu laikoma viena saugiausių ir dažniausiai atliekamų operacijų. Dažniausiai bijoma apakimo, tačiau per visą procedūros istoriją toks atvejis nepasitaikė nei karto, o kiti nemalonūs pojūčiai po procedūros išlieka vos 3 proc. pacientų. Didžioji dauguma šių komplikacijų – pavyzdžiui, sausų akių sindromas, infekcijos – greitai ir efektyviai išgydomos medikamentų pagalba.

Puiki rega – ir senatvėje?

Vienas iš didžiausių lazerinės regos korekcijos privalumų – ilgalaikiai rezultatai. Sėkmingai atliktos operacijos kartoti nereikia, todėl pacientas visą likusį gyvenimą gali mėgautis nepriekaištinga rega. Vis dėlto operacija savaime nesustabdo senėjimo veiksnių ir natūralių fiziologinių procesų. Tinklainės, lęšiuko pakitimai ar įgimtos akies ydos laikui bėgant gali paveikti akį, operacija taip pat neapsaugo nuo presbiopijos – senatvinės toliaregystės požymių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų