Užlietas butas ir papildomos išlaidos

Buto užpylimas – situacija, kurioje nenori atsidurti nei vienas. Tokia situacija yra nemaloni abejoms pusėms: užpiltajam ir tokio incidento kaltininkui. Sužinojus apie būsto užliejimą, iškart mintyse pradedami skaičiuoti nuostoliai: svarstoma, kiek kainuos remontas, ar bent dalį padengs būsto draudimas, o gal žalą teiksis atlyginti pats kaimynas?

Tokia nemaloni staigmena iššaukia ne tik finansinius nuostolius, taip pat sukeliama nemažai emocinių rūpesčių: tampame suirzę ir pikti, o ir susidariusioje situacijoje matome daugiau priežasčių būti piktiems nei stengtis spręsti problemą čia ir dabar.

Pinigai „juodai dienai“ – kodėl jų reikia?

Niekada nežinome, kokie netikėtumai užklups ir kiek jie kainuos. Viena aišku – jie sukels rūpesčių ir nemažai kainuos. Tokiems atvejams finansų specialistai pataria visada turėti pinigų, kurie naudojami tik kilus keblumams. Nenumatytos situacijos, kai skubiai prireikia pinigų, gali būti vaistai ligai gydyti, automobilio remontas ar tas pats buto užpylimas. Pastarasis paprastai būna netyčinis nutikimas, kurio kaltininku gali būti ne tik jūsų kaimynas: tikimybė, kad kaltininku tapsite jūs yra lygiai tokia pati. Visada naudinga turėti pinigų netikėtumams, nes atsidėjus tam tikrą sumą nereikės panikuoti, o mėnesio biudžetas nenukentės ir  neišsibalansuos.

Kai santaupos baigiasi

Vis dėlto, gyvenimas ne visada klostosi pagal mūsų norus, o kartais ir „bėda po vieną nevaikšto“. Taip ir pinigai – kai kada iš taupyklės ištuštėja dar prieš ištinkant finansinei bėdai. Tokiu atveju, kai pinigų reikia čia ir dabar galima pasinaudoti paskola telefonu ar internetu. Nors daugelis yra apie tai susidarę gan neigiamą nuomonę, vis dėl to kredito įmonės suteikia galimybę greitai išspręsti dilemą „iš kur gauti pinigų“. Žinoma, kaip ir visais finansų skolinimosi atvejais svarbu teisingai įvertinti savo mokumą, pasverti atsakomybės ir atskaitomybės santykį. Greitieji kreditai internetu yra alternatyva ir galimas buto užpylimo padarinių sprendimas tik pastovias pajamas gaunantiems asmenims. Kreditoriai ne veltui akcentuoja atsakingą skolinimąsi. Šiandien laiku negrąžinti pinigai gali tapti neigiamu kredito istorijos įrašu, kuris ateityje koją kiš visur.

Kodėl neigiama kredito istorija yra taip blogai?

Kredito istorijoje yra kaupiama informacija apie jūsų turimus ir turėtus finansinius įsipareigojimus, terminus, grąžinimo datas, reitingą. Kiekvieno žmogaus kreditingumas pradedamas fiksuoti sulaukus pilnametystės. Informacija yra ištrinama ir vėl pradedama rinkti iš naujo kas dešimt metų. Tai ilgas laiko tarpas, todėl net ir vienas nemokumas (tai gali būti ir nesumokėta telefono sąskaita, nebūtinai paskola telefonu) gali tapti neigiamu jūsų kredito istorijos rodikliu. Šis faktas nors ir neveikia jūsų tiesiogiai, tačiau gali atsiliepti ateityje, pavyzdžiui, norint pasiimti namo ar buto paskolą, taip pat perkant daiktus išsimokėtinai. Didelė tikimybė, kad jums bus taikomos didesnės palūkanos, kadangi kreditoriai matys, kad jūs nesate pilnai atskaitingas. Palūkanos gerokai didinamos ne šiaip sau: kreditoriams išauga rizika, kad palūkanos bus grąžintos ne laiku, todėl, norėdami apsisaugoti nuo nuostolingų klientų, padidina jiems palūkanų normą.

Pastovų taupymą nenumatytoms situacijoms, kaip protingą pinigų valdymą, nurodo daugelis finansų konsultantų. Todėl pradėjus tai daryti jau šiandien, net ir netikėtas buto užpylimas netaps staigia finansine duobe. O jei pinigai iš taupyklės jau bus pasibaigę – pagelbėti galės greitieji kreditai internetu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Virga 2018-02-12 11:01
Buvo ir su mumis tokia beda, gelbejo tik greitas kreditas , o ka kita daryt, kai beda istiko.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų