Užupio ir Dukstynos pagrindinių mokyklų mokiniai su savo mokytojomis prie Valdovų rūmų Vilniuje. Užupio ir Dukstynos pagrindinių mokyklų mokiniai su savo mokytojomis prie Valdovų rūmų Vilniuje.

Vilniuje Valdovų rūmuose įvyko šalies mokinių kūrybinio konkurso „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ baigiamoji šventė – mažųjų rašytojų festivalis. Šventę organizavo  Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su VšĮ „Aitvaro pasaga“. Čia pristatyta 10-oji knyga „Lietuvos vaikų pasakos.“

Į šventę buvo pakviesti ir ukmergiškiai: Dukstynos pagrindinės mokyklos trečiokės Ugnė Stankevičiūtė, Inesa Tamašauskaitė, Samanta Gudonytė, mergaičių mokytoja Rita Gelūnienė, Užupio pagrindinės mokyklos antrokės Izabelė Grumadaitė, Agnė Mickūnaitė ir Kornelija Petrikaitė kartu su mokytoja Daiva Butkiene, Užupio pagrindinės mokyklos kolektyvinio pradinių klasių pailgintos dienos grupės darbo kūrėjai ir jų mokytoja Rasa Kisielienė.

Baigiamojoje konkurso šventėje apdovanoti gražiausių pasakų autoriai. Juos sveikino ir apdovanojimus teikė festivalio rėmėjai. Dukstynos pagrindinės mokyklos 3b klasės mokinė Ugnė Stankevičiūtė apdovanota Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Pagyrimo raštu, knyga ir asmeninėmis dovanomis. Mergaitės pasaka „Sniego malūnas“ išspausdinta knygoje „Lietuvos vaikų pasakos. 10-oji knyga.“ Jaunoji rašytoja džiaugėsi pirmuoju knygoje išspausdintu kūriniu, pirmu pasirašytu autografu. Mokytoja Rita Gelūnienė apdovanota Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Padėkos raštu.

Visi mažieji Ukmergės rašytojai gavo šventės dalyvių pažymėjimus, buvo apdovanoti dovanomis bei saldumynais, klausėsi koncerto, žiūrėjo nuotaikingą Vilniaus „Lėlės“ teatro spektaklį, aplankė Valdovų rūmų ekspoziciją.

Gražiausių pasakų atrankoje šiemet reikliai padirbėjo grupė įvairių sričių specialistų bei jaunieji ekspertai iš Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjaus.

Knygos redaktorė Regina Pupalaigytė džiaugėsi aktyviu mokinių dalyvavimu. Konkursui darbus atsiuntė net 396 mokiniai. 10-ajam konkursui pateiktos pasakos įdomesnės, brandesnės už ankstesnes. Už tai dėkojo ir kūrėjams, ir jų mokytojams bei kitiems suaugusiems, skatinantiems vaikus svajoti bei taisyklingai rašyti.

Rita GELŪNIENĖ

Dukstynos pagrindinės mokyklos mokytoja

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų