Spausdinti šį puslapį

Internetas mažuose kaimuose bei vienkiemiuose – misija įmanoma!

Internetas kaime Internetas kaime

Jeigu gyvenate mieste – interneto tiekėjų pasirinkimas yra labai platus ir kiekvienas klientas pagal savo poreikius gali greitai atrasti tą variantą, kuris geriausiai atitinka jo poreikius. Interneto tiekėjai tvirtina, kad asmenų, kurie nori įsivesti internetą mažuose kaimeliuose arba net vienkiemiuose daugėja. Internetas kaime vis dar yra dažnai apdiskutuojama sritis. Kodėl interneto tiekėjai nekeliauja į mažas vietoves ir ar jiems verta tai daryti?

Internetas mažuose kaimeliuose bei vienkiemiuose tampa vis reikalingesnis. Tai nulemia kelios priežastys: žmonės vis dažniau keliasi gyventi atokiau nuo miesto; jie nori sodų nameliuose taip pat turėti internetą, kadangi dažnas ten vasaroja, tačiau nenori atsiriboti nuo pasaulio; mažuose miesteliuose, kaimeliuose taip pat klesti smulkusis verslas, kuris šiais laikais be interneto niekaip neįmanomas; ūkininkai, kurie gyvena atokiau nuo miestelių turi sekti informaciją, susijusią su žemės ūkio sfera. Kodėl internetas kaime reikalingas? Dėl tų pačių priežasčių, kodėl jis yra reikalingas ir mieste. Žmonės nori būti įvykių sūkuryje ir esant poreikiui greitai susirasti reikalingą informaciją.

Kai internetas nėra reikalingas labai dažnai ir sunaudojamas duomenų kiekis dažniausiai minimalus – išeitis yra mobiliojo ryšio operatoriai. Tačiau dažniausiai tokio greičio ir duomenų srauto vartotojams neužtenka. Ką daryti tokiu atveju? Bandyti statyti antenas ir jų pagalba “gaudyti” internetą.

Skamba kiek fantastiškai? Visgi, įmanoma. Tiesa, kai kuriais atvejais tai gali būti komplikuota. Pavyzdžiui, jeigu žmogus gyvena labai miškingoje vietovėje – medžiai gali trukdyti “sukurti” ryšį tarp siųstuvo ir antenos. O kuo tarpas tarp šių dviejų įrangų yra mažesnis – tuo didesnė tikimybė, kad pavyks “pagauti” internetą ir sėkmingai juo naudotis. Kartais užmiesčio gyventojai montuoja antenas prie stiebo ir taip stengiasi jas iškelti kuo aukščiau. Visgi, nereikėtų skubėti, kadangi tai gali būti į balą išmesta investicija. Patogiausias būdas – kreiptis į specialistus. Kiekvienas atvejis yra labai individualus ir jį įvertinęs profesionalas gali pasiūlyti alternatyvas, kurios leistų mėgautis interneto ryšiu. Jums bus patarta visais klausimais: pradedant nuo specialios technikos ir baigiant papildomomis apsaugomis, kurios užtikrins, kad net ir labai prastomis oro sąlygomis neliksite be interneto.

Internetas kaime tikrai gali kisti priklausomai nuo oro sąlygų, kadangi belaidis internetas yra kur kas “jautresnis” nei kad laidinis. Taigi, nusprendus, kad Jums reikalingas spartus internetas, nepamirškite ir to, kad niekas negali užtikrinti jo veikimo 100 procentų. Pasitarus su specialistais Jums bus pasiūlyta pati geriausia alternatyva, tačiau tai negarantuoja, kad niekada nekils trukdžių. Visgi, įvertinus tai, kad naudotis bevieliu internetu galima net ir gyvenant trobelėje vidury miško – tai yra nuostabu.

Kad ir kur gyvenate – būkite įvykių sūkuryje ir iškilus kokiems nors klausimams greitai, patogiai ir pigiai atraskite atsakymus į rūpimus klausimus!

myPlan kiekvienam padės atrasti interneto tiekėją, kuris siūlo geriausią interneto ryšį konkrečiu adresu ir pasiūlyti patrauklią interneto paslaugų kainą tiesiai iš tiekėjo. Tai patikimas būdas išsirinkti Jūsų poreikius geriausiai atitinkantį internetą visoje Lietuvoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)