Pranešti apie elektros sutrikimus bus paprasčiau

Į mūsų redakciją kreipėsi Ukmergės rajono Lyduokių seniūnijos Virkščių kaimo gyventoja Danutė Augutienė. Ji pasakojo, kad šiame kaime labai dažnai valandai ar dviem dingsta elektra. Tuo tarpu prisikviesti elektros tiekimo specialistus, pasak moters, yra labai sudėtinga.

Sakė, kad neseniai elektra dingo ryte. Atsikėlusi apie 9 val. 30 min. jos „neberado“.

Telefonu pranešti apie tai niekaip nepavyko. Klausė tik atsakiklyje grojančios muzikytės. Paskui ji buvo informuota, kad apie gedimą praneštų internetu.

Į bėdą patekusiai 80 metų močiutei toks nurodymas atrodo visiškai absurdiškas. Argi kiekvienas senas kaimo žmogus moka kompiuteriu naudotis? O jei ir mokėtų, kaip prisijungsi prie kompiuterio, jei nėra elektros?

Tik apie pietus grįžęs močiutės žentas ESO pranešė apie dingusią elektrą. Ir ji po kiek laiko atsirado.

Moteris sakė, kad į Ukmergės rajoną pas dukros šeimą atsikraustė prieš kelerius metus iš vieno Žemaitijos miestelio. Ten esą elektros sutrikimų niekada nebuvo. Kas gi taip dažnai nutinka Virkščių kaime? Taip pat teiraujasi, kodėl taip sudėtinga išsikviesti pagalbą, jei dingsta elektra.

Šią situaciją padėjo išsiaiškinti ESO atstovė ryšiams su visuomene Akvilė Adomaitytė. Jos duomenimis, ponia Danutė nuo vasaros pradžios patyrė 4 elektros energijos tiekimo sutrikimus. Dėl nepatogumų įmonė atsiprašo.

Kartu informuoja, kad vieno iš atjungimų metu buvo vykdomi rekonstrukcijos darbai, kurie padidins energijos tiekimo patikimumą Virkščių kaime. Kiti sutrikimai buvo sukelti oro sąlygų – dėl audros ir gūsingo vėjo nutraukti laidai, ant oro linijų krito medžių šakos.

„Šiemet visoje Lietuvoje dažniau nei įprastai griaudėjo perkūnijos, daugiau buvo ir kitų ekstremalių reiškinių. Meteorologų duomenimis, ateityje tokių gamtos anomalijų tik daugės. Reaguodami į tai, investuojame ir modernizuojame elektros tinklą, kad jis būtų atsparesnis gamtos poveikiui. Virkščių kaime artimiausiais metais bus atnaujinami elektros tinklo įrenginiai, rekonstruojamos linijos“, – informavo atstovė.

Ji pripažįsta, kad po ekstremalių gamtos įvykių, kai be elektros lieka nemažai žmonių visoje šalyje, pranešti apie gedimą telefonu 1802 nėra labai paprasta – tenka palaukti, kol atsilieps konsultantas.

„Suprantame, kad vyresniems žmonėms, nesinaudojantiems internetu, patogiausia apie elektros tiekimo sutrikimą pranešti telefonu, todėl  galime pasidžiaugti naujiena – jau pristatome nemokamą ir visą parą veikiantį elektros gedimų registravimo numerį 1852.

Naujas trumpasis numeris bus skirtas norintiesiems užregistruoti elektros tiekimo sutrikimą. Visiems gyventojams, nepriklausomai nuo ryšio operatoriaus ar turimo plano, skambutis nieko nekainuos“, – geromis naujienomis pasidalino atstovė.

Jos teigimu, buvo susisiekta su Danutės dukros, pas kurią gyvena moteris, šeima, atnaujinta kontaktinė informacija. Nuo šiol žmonės gaus informaciją apie atjungimus, gedimų pašalinimo trukmę.

Įmonė visus klientus ragina atnaujinti kontaktinę informaciją savitarnos portale manogile.lt arba paskambinus trumpuoju numeriu 1802.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų