Spausdinti šį puslapį

Vyriausybė paskelbė ekstremaliąją situaciją

Vyriausybė trečiadienį paskelbė valstybės lygio ekstremaliąją situaciją dėl meteorologinių reiškinių padarytos žalos žemės ūkio sektoriui. Ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu paskirtas žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis yra minėjęs, kad galimybių kompensuoti ūkininkų patirtus nuostolius iš Vyriausybės rezervo fondo nėra, tačiau žadama atverti rezervo fondą kitoms ūkininkų reikmėms – skirti lėšų teisinėms konsultacijoms ir deryboms su pirkėjais.

„Galbūt reikalinga kvalifikuota teisinė pagalba, mes galėtume ieškoti teisinių būdų kompensuoti būtent tokias išlaidas, nes ta suma tokia, kad paėmus atskirai vieną rajoną net trečdaliui nebūtų kompensuota, o rajonas ne vienas – kokių 13. Todėl reikia, kad investicija iš rezervo paliestų visus“, – teigė ministras pirmininkas.

Dėl liūčių ekstremaliąją situaciją yra paskelbęs penktadalis iš 60 Lietuvos savivaldybių. Apsemti ir neišvažiuojami plotai sudaro per 140 tūkst. hektarų, nenuimta 30 proc. derliaus. Žemės ūkio ministerijos duomenimis, nuostoliai dėl ilgų liūčių gali siekti apie 40 milijonų eurų.

Prieš savaitę ši grėsminga situacija buvo aptarta Ukmergės rajone vykusiame susitikime su vyriausybės atstovais.

Dėl žemdirbių patirtų nuostolių kompensavimo Lietuva ketina kreiptis į Europos Komisiją.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)