Lėšų skirs neįgaliesiems pritaikytiems autobusiukams

Lėšų skirs neįgaliesiems pritaikytiems autobusiukams Lėšų skirs neįgaliesiems pritaikytiems autobusiukams

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija yra numačiusi per trejus metus kasmet skirti po 600 tūkst. eurų naujiems, specialiai neįgaliesiems pritaikytiems mikroautobusams įsigyti. Apie tai skelbiama internetiniame ministerijos tinklapyje.

Šį sprendimą pristačiusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė susitikusi su Lietuvos neįgaliuosius vienijančių organizacijų atstovais aptarė aktualiausius neįgaliųjų socialinės integracijos, programų finansavimo, socialinių įmonių bei kitus klausimus.

Kaip neįgaliųjų atstovus informavo ministrė, jau nuo kitų metų per trejus metus numatyta kasmet skirti po 600 tūkst. eurų naujiems, specialiai neįgaliesiems pritaikytiems mikroautobusams įsigyti.

Jie bus naudojami neįgaliesiems teikti nestacionarias transporto paslaugas ir vežti neįgaliuosius į ugdymo, mokymo, lavinimo, užimtumo, reabilitacijos centrus ir tarnybas, darbo vietas.

Iš viso per trejus metus turėtų būti nupirkta 60 transporto vienetų, po 20 kasmet. Pasak A. Pabedinskienės, tai palengvins socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimą bendruomenėse.

Šiemet, pirmą kartą po beveik šešerių metų, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva neįgaliųjų integracijai skirta apie 753 tūkst. eurų daugiau nei ankstesniais kartais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų