Mokytojų algos augs Mokytojų algos augs

Nuo sausio 1 d. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimai augs iki 7 proc., pradėjusiųjų dirbti mokytojų - iki 5 proc., visų bendrojo ugdymo pedagogų – iki 3 proc.

Apie tai švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė informavo švietimo profesinių sąjungų atstovus ministerijoje vykusiame Taikinimo komisijos posėdyje.

Ministerijos pranešime spaudai skelbiama, kad 2016 m. sausio 1 d. mokinio krepšelis didės 34 eurais, iš viso krepšelį sudarys 1014 eurų.

Nuo 2015 m.  sausio 1 d. darželių auklėtojams, priešmokyklinio ugdymo pedagogams  atlyginimas jau buvo padidintas 10 proc.

Pedagogų profesinės sąjungos yra pateikusios Švietimo ir mokslo ministerijai reikalavimus atstatyti mokinio krepšelio dydį į 2009 m. lygį, priartinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų algas iki bendrojo ugdymo mokytojų atlygio dydžio, padidinti pensinio amžiaus sulaukusių pedagogų išeitinių išmokų fondą, sumažinti vaikų skaičių darželių grupėse ir mokinių skaičių klasėse, didinti švietimo finansavimą.

Norint įgyvendinti visus profesinių sąjungų reikalavimus 2016 metais reikėtų 102,7 mln. eurų, 2017 metais – 130,2 mln. eurų. Iš viso – 233 mln. eurų. Tai sudaro ketvirtadalį švietimui skiriamo metinio biudžeto.

Tačiau dauguma profesinių sąjungų atstovų konstatavo, kad įvykdyti reikalavimai netenkina profesinių sąjungų. Neradus sutarimo, pasirašytas tai patvirtinantis derybų protokolas.

Taikinimo komisiją sudarė visų streikuoti ketinančių profesinių sąjungų, Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo, Finansų ministerijų atstovai.

Lapkričio viduryje 6 pedagogų profesinės sąjungos pasitraukė iš derybų dėl kolektyvinės švietimo šakos sutarties su Vyriausybės įgaliota Švietimo ir mokslo ministerija. Tačiau derybos nenutrūko: ministerija toliau derasi su likusiomis profesinėmis sąjungomis. Artimiausias posėdis numatytas gruodžio 15 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų