Spausdinti šį puslapį

Bus rengiamos kasos aparatų kvitų loterijos

Bus galima žaidime registruoti kasos aparatų kvitus ir laimėti pinigų. Gedimino Nemunaičio nuotr. Bus galima žaidime registruoti kasos aparatų kvitus ir laimėti pinigų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad maždaug nuo lapkričio Lietuvoje planuojama pradėti organizuoti kasos aparatų kvitų žaidimą. Jame bus galima registruoti kasos aparatų kvitus, gautus už maitinimo, kirpimo, remonto ir kitas suteiktas paslaugas bei turgavietėse įsigytas prekes.

Valstybinė mokesčių inspekcija praėjusią savaitę pasirašė sutartį su įmone UAB „Algoritmų sistemos“, laimėjusia viešųjų pirkimų konkursą kasos aparatų kvitų žaidimui organizuoti.

Konkursą laimėjusi įmonė turės užtikrinti galimybę gyventojams žaidimo internetiniame tinklalapyje užregistruoti kasos aparatų kvitus bei naudojant programinę įrangą su atsitiktinių skaičių generatoriumi išrinkti žaidimo laimėtojus. Taip pat paslaugos teikėjo programinė įranga turės užtikrinti sklandų žaidimo administravimo procesą prieš išmokant piniginius prizus.

Pasirašytos sutarties vertė – 145,2 tūkst. eurų.

Žaidime bus galima registruoti kasos aparatų kvitus, gautus už suteiktas paslaugas (pvz., maitinimo, kirpimo, remonto ir pan.) bei turgavietėse įsigytas prekes. Atsižvelgiant į prioritetus kvitų loterija galės būti nukreipta ir į kitus sektorius, apie tai iš anksto pranešus visuomenei.

„Atlikto mokesčių mokėtojų sąmoningumo ir šešėlinės ekonomikos lygio vertinimo tyrimo duomenimis, mokėti visą prekės kainą ir gauti pirkimo dokumentus sutiktų 13 proc. daugiau respondentų, jeigu būtų vykdoma kvitų loterija“, – pasakoja Rolandas Puncevičius, VMI Kontrolės departamento Verslo elektroninėje erdvėje ir elektroninėmis priemonėmis kontrolės skyriaus vedėjas, akcentuodamas, kad be kvitų loterijos vykdymo visą kainą sutiktų mokėti apie 62 proc. respondentų, tuo tarpu vykdant kvitų loteriją, respondentų dalis išaugtų iki 75 proc. Remiantis tokiu rodikliu, atlikti skaičiavimai rodo, jog kvitų loterijos taikymas tik viešojo maitinimo sektoriuje per metus galimai generuotų apie 7 mln. eurų papildomų pridėtinės vertės mokesčio pajamų.

Metinis prizinis fondas planuojamas apie 173 tūkst. eurų. Ši suma būtų skirta savaitiniams ir mėnesiniams laimėjimams išmokėti bei mokesčiams, susijusiems su laimėjimu, sumokėti.

Preliminariai planuojama, kad savaitinio žaidimo metu bus galima laimėti 10 piniginių laimėjimų po 200 eurų, o mėnesinio žaidimo metu bus laimimas 1 piniginis 5000 eurų vertės laimėjimas. Prizų kiekis ir dydžiai gali būti keičiami atsižvelgiant į finansavimą.

VMI primena, jog kasos aparatų kvitų žaidimą preliminariai numatoma pradėti vykdyti nuo lapkričio.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)