Ministrė A. Pabedinskienė: „Globos įstaigų pertvarkoje savivalda yra mūsų artimiausias partneris ir padėjėjas“

Ministrė A. Pabedinskienė: „Globos įstaigų pertvarkoje savivalda yra mūsų artimiausias partneris ir padėjėjas“ Ministrė A. Pabedinskienė: „Globos įstaigų pertvarkoje savivalda yra mūsų artimiausias partneris ir padėjėjas“

Šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė dar kartą susitiko su savivaldybių merais, kitais savivaldybių atstovais tam, kad pristatytų nuveiktus institucinės globos pertvarkos darbus, artimiausiu metu planuojamas veiklas ir diskusijos metu aptartų savivaldybių vaidmenį pertvarkos procesuose bei atsakytų į kylančius klausimus.

Pasak ministrės, tikimasi, kad savivaldybės padės rasti priimtiniausius būdus ir kelius į visuomenę integruoti likusius be tėvų globos vaikus ir žmones su negalia. „Jūs mūsų artimiausi partneriai ir padėjėjai. Tik dirbdami kartu, bendradarbiaudami, sugebėsime šiuos žmones ištraukti iš atskirties, į kurią jie papuola gyvendami uždarose institucijose, ir vėl susigrąžinti į visuomenę“, - sako A. Pabedinskienė.

Savivaldybių vaidmuo pertvarkos procese yra vienas svarbiausių, nes būtent savivaldybė yra arčiausiai žmonių ir jai geriausiai pažįstami gyventojų poreikiai bei tai, kokios pagalbos jiems reikia.

Be to, savivaldybė pagal galiojančius teisės aktus, atsako už socialinės pagalbos teikimo užtikrinimą savo teritorijos gyventojams, todėl turi planuoti paslaugas, mobilizuoti visus jos teritorijoje veikiančius teikėjus – nevyriausybines organizacijas, bendruomenes, privatų sektorių, sveikatos priežiūros ir ugdymo įstaigas tam, kad galėtų užtikrinti reikiamą efektyvią pagalbą vaikams, šeimoms ir neįgaliesiems bendruomenėje.        

Savivaldybių atstovai tikslinosi, koks bus jų vaidmuo pertvarkoje ir ar neliks šiuose pokyčiuose vieni. Ministrė A. Pabedinskienė patikino, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija visada bus šalia ir visapusiškai padės teikdama metodinę pagalbą, suderinti teisinę bazę, bendradarbiaus, sprendžiant tiek personalo, tiek infrastruktūros, tiek finansinius klausimus.

Savivaldybė iš pertvarkos gaus naudą, nes bus teikiamos naujos paslaugos, pavyzdžiui, atokvėpio paslaugos neįgalų šeimos narį auginantiems ar prižiūrintiems, psichologo paslaugos paimtiems globoti vaikams ir jų naujosioms šeimoms, taip pat bus sukurta nauja arba atnaujinta esama bendruomeninių socialinių paslaugų infrastruktūra.

Taip pat su savivaldybių vadovais aptarti ir pabėgėlių priėmimo ir integracijos klausimai. Lietuva, solidariai prisidėdama prie migrantų krizės, per dvejus ateinančius metus ketina iš Italijos, Graikijos ir trečiųjų šalių priimti 325 asmenis. Savivaldybės skatinamos prisidėti prie šių asmenų integracijos. „Finansinę naštą prisiima Europos Komisija, valstybė, o savivaldybės gali prisidėti, visų pirma, suteikdamos informacinę, moralinę pagalbą, kad tie žmonės kuo greičiau galėtų integruotis į visuomenę“, - sako ministrė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų