Ramūno Karbauskio uošvė Regina Šaltinienė: „Lietuvą valdo ne Seimas“

15min ir „Facebook“ nuotr. / Ramūnas Karbauskis, Regina Šaltinienė ir Lina Karbauskienė 15min ir „Facebook“ nuotr. / Ramūnas Karbauskis, Regina Šaltinienė ir Lina Karbauskienė

Nuo visuomenės akių akylai saugomos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio žmonos mama 66-erių metų Regina Šaltinienė gyvena Ukmergėje. Advokate dvidešimtmetį dirbanti ir politikės duonos vietos savivaldoje ne vienus metus ragavusi moteris 15min atskleidė savo nuomonę apie žentą užklupusį skandalą.

Nors R.Šaltinienė apie Ispanijoje gyvenančios dukros Linos Karbauskienės šeimą nelinkusi kalbėti, tikina, jog jų gyvenimas – atskiras ir su ja pačia nesusijęs, vis dėlto moteris drįso 15min išsakyti trumpą nuomonę apie visuomenėje audrą sukėlusią „valstietės“ Gretos Kildišienės mamos išperkamosios nuomos būdu iš R.Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ pirkto automobilio istoriją.

„Visa, kas vyksta, – kažkoks absurdas. Aš Karbauskį labai gerai pažįstu. Apie jį galiu pasakyti tik gerus žodžius. Pažiūrėkit, kaip dabar, po skandalo, visi seimūnai greitai puolė tvarkytis savo transporto reikalus. Negali galioti dvigubi standartai. Žentas tapo tarsi „atpirkimo ožiu“, – tikino R.Šaltinienė.

Lietuvą valdo verslo rykliai

Moteris yra pasipiktinusi farmacininkais, kurie, kaip ir didžiosios įmonės, tokios, kaip į korupcijos skandalą įsipainiojęs „MG Baltic“ koncernas, jos nuomone, iš tikro valdo Lietuvą, bent jau siekia tiesioginio šalies valdymo vadžių savo rankose.

„Man pačiai reikia vaistų, skirtų gydytis nuo gyvsidabrio paliktų padarinių. Lietuvoje jie kainuoja 92 eurus. Su teisininkų draugija buvome Lenkijoje – nusipirkau juos už 45 eurus. Ukrainoje – už 38 eurus. Kyla klausimas, kas, pardavę 28 tabletes, Lietuvoje uždirba 50 eurų? Ar ne geriau išvaikyti firmas visas ir užpirkti iš Lenkijos tų vaistų? Juk Europos Sąjunga. Arba per Ukrainą – taigi draugai.

Tik Karbauskis pakalba viešai apie farmaciją, visi ima pulti. Štai vienoje laidoje Remigijus Šimašius šoko kaip nuplikytas. Paskui prisiminiau, jog Rūta Rutkelytė – tai vaistų pramonė, o Kęstutis Glaveckas (R.Šimašiaus vadovaujamo Liberalų sąjūdžio atstovas, – red. past.) Seime sėdi. Nepalankus mano žentas visiems. Be to, Karbauskis duoną atėmė – kas dabar su mašinomis darosi. Lietuvą valdo ne Seimas, mano akimis, o farmacininkai, prekybos centrai, MG ir kiti stambieji verslo rykliai. Savi seimūnai ir t.t.“, – patikino Kaune gimusi ir augusi R.Šaltinienė.

2012 metų gruodį ir 2013 metų pradžioje tuometiniame Ukmergės rajono teismo pastate ugniagesiai gelbėtojai surinko beveik tris kilogramus gyvsidabrio. Prabilta apie galimą teroro aktą. Netrukus po įvykio atlikus laboratorinius sveikatos tyrimus, 40 Ukmergėje dirbančių teisininkų nustatytas lengvo laipsnio lėtinis apsinuodijimas gyvsidabriu. Tarp nukentėjusių asmenų buvo ir advokatė R.Šaltinienė.

Į žento partiją stoti nenori

Baigusi Kauno 21-ąją vidurinę mokyklą ir Prano Mažylio medicinos mokyklą, Vilniaus universitete L.Karbauskienės mama įgijo teisininkės specialybę. Dirbo juriskonsulte, nuo 1997 m. – advokate. Taip pat išbandė jėgas ir politinėje terpėje: nuo 1995 m. buvo Lietuvos socialdemokratų partijos Ukmergės rajono skyriaus narė, nuo 1999 m., išsiskyrus Aloyzo Sakalo ir Rimanto Dagio takams, – Lietuvos socialdemokratų sąjungos narė.

„Dagys vėliau pabėgo pas konservatorius, na, o aš juos nelabai myliu. Niekaip negaliu mylėti aš jų. Pradedant nuo „Mažeikių naftos“ ir baigiant elektrine.

Ar žentas nesiūlė prisijungti prie savo partijos? Ne. Aš „valstiečius“ palaikau, bet nenoriu būti jų partijos nare. Tuomet turėtų ką geltonoji spauda rašyt. Uošvienės ir žento partija būtų – duetas. Kam šito reikia? Kam nervinti žmones?

Ar norėčiau į Seimą pakliūti? Oi, ne, dabar auginu anūkus ir laukiu proanūkių. Jokių partijų, jokios politikos. Nes reikia turėti stiprius nervus ir storą odą, kad į tave tos strėlės nelįstų. Jei po kiekvieno karto raudosi, tai... Štai aš kartą po vieno posėdžio radau visus laidus nukarpytus, tiek televizijos, tiek telefono. Pasireiškiau per posėdį, kažkam neįtiko“, – „nuotykiais“, patirtais būnant Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nare, pasidalijo R.Šaltinienė.

Dvi kadencijas – 1997–2000 ir 2003–2006 m. – R.Šaltinienė rinkta į Ukmergės rajono savivaldybės tarybą, 2000 m. bandė patekti į Seimą.

„Kai ėjau į politiką... Žinot, trisdešimt metų teisinį darbą dirbu. Tikėjausi stebuklo. Bet galiausiai padariau išvadą: didelės varlės – mažam bliūde. Visos kovoja, kažko nori. Atėjau į savivaldybę ir man nieko nereikėjo: nieko įdarbinti, pinigų. Pabuvau idėjine 8 metus ir nusprendžiau, kad šuo loja, o karavanas eina. Pasijutau Don Kichotu.

Kam reikia, ir tuos konkursus laimi. Buvau priėmimo į juristo pareigybę konkurso komisijoje. Jutau, kad vienas kandidatas „turi praeiti“. Nes kai paklausiau durno klausimo, kiek Lietuvoje yra civilinių kodeksų, atsakė, kad du. Kitas mano klausimas buvo: ką žinote apie vietos savivaldos įstatymą, kokie yra organai. Atsakė: „Nežinau, paskaitysiu“. Laimėjo jo konkurentas, tai aš buvau apskųsta dėl neobjektyvumo ir iššveista iš komisijos. Buvau neparanki“, – valdininkijos užkulisius atskleidė R.Šaltinienė.

Išgarsėjo kelių erelio-žudiko byloje

L.Karbauskienės mama dirbo advokate žymiojoje uteniškio Manto Širono, nuteisto už tai, kad 2014 m. girtas sukėlė avariją, kurioje žuvo trys ir buvo sužeisti du žmonės, byloje. Vaikino padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas pirmą kartą Lietuvos istorijoje buvo prilygintas tyčinei žmogžudystei. Uteniškis nuteistas 14 metų kalėti. 2016 m. istorija pasiekė Europos Žmogaus Teisių Teismą.

„Esame padavę dokumentus į Strasbūrą. Gal prieš pusmetį, tačiau jokio atsako iš Europos Žmogaus Teisių Teismo dar negavome. Jie neaiškina daug. Parašo, yra konvencijos pažeidimas ar ne, ir tiek. Kai kaliniai kokie kreipiasi, tai labai greit ir operatyviai nagrinėja. Nusiunčiau jiems ir susijusias dviejų policininkų bylas, išverstą Kelių eismo taisyklių taikymo praktiką.

Nenoriu pranaše būti, tačiau nuojauta dėl šios bylos bloga. Jie labiau asmenų skundus, pvz., dėl kalinimo sąlygų, nagrinėja nei skundus dėl neteisingo įstatymų taikymo, tokias rimtesnes bylas. Dažniausiai per metus išsprendžia viską“, – dabartinę situaciją nupasakojo R.Šaltinienė.

Paklausta, kaip M.Šironas jaučiasi už grotų, ji atsakė, jog sunkiai, nes mano, jog yra nuteistas neteisingai.

„Ši byla tapo pavyzdine. Rodos, po mano ginamojo dar dvi bylos dėl nužudymo avarijos metu buvo pradėtos“, – patikino R.Šaltinienė.

Dukra dažnai aplanko Lietuvoje

R.Šaltinienė yra išsiskyrusi. Jos vyras taip pat gyvena Ukmergėje, tačiau apie buvusį sutuoktinį ji atsisakė kalbėti. Vis dėlto patvirtino bendraujanti su juo telefonu, puikiai sutarianti, kartu eina į šeimos šventes.

Be 43-ejų metų L.Karbauskienės, kuri su Ramūnu Karbauskiu augina du Ispanijoje gyvenančius sūnus – Mantą ir Justiną, R.Šaltinienė dar susilaukė ir sūnaus Gedo Šaltinio. Jis, kitaip nei sesuo, gyvena Lietuvoje, dirba vyr. specialistu Vilniaus miesto savivaldybės Žemės ūkio poskyryje. L.Karbauskienės brolis, kuris augina sūnų Roką, studijavo Vilniaus kolegijoje.

Paklausta, ar dažnai aplanko Ispanijoje gyvenančią dukrą, R.Karbauskio uošvienė patikino, jog dviračių sportu susižavėjusi Lina pati dažnai parvyksta mamos lankyti į Lietuvą.

Šaltinis: 15min.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)

Komentarai  

0 # Fletcher 2023-04-17 21:37
Very nice article, just what I was looking for.

Here is my webpage 358966878: https://rentry.co/7uwmg
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Willis 2023-04-22 17:04
Terrific work! This is the type of info that are supposed to be shared across the
net. Disgrace on Google for no longer positioning this put up higher!
Come on over and discuss with my web site . Thanks =)

my site 861035977: https://te.legra.ph/Planiruete-podarok-sebe-na-prazdnik-Vzglyanite-na-ehtot-spisok-04-22
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų