VRM ragina ŠMM ir savivaldybes užtikrinti mokinių saugumą

VRM ragina ŠMM ir savivaldybes užtikrinti mokinių saugumą. VRM ragina ŠMM ir savivaldybes užtikrinti mokinių saugumą.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją bei šalies savivaldybių vadovus, prašydamas užtikrinti, kad bendrojo ugdymo mokyklose, taip pat ir profesinio mokymo įstaigose būtų skiriamas deramas dėmesys civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybų organizavimui.

Pagal galiojančius teisės aktus Lietuvoje veikiančių įmonių, įstaigų ir organizacijų vadovai privalo organizuoti tarnautojų ir darbuotojų instruktavimą, mokymą ir atestavimą priešgaisrinės saugos klausimais, rengti ir tvirtinti priešgaisrinės saugos instrukcijas, taip pat parengti tarnautojų ir darbuotojų veiksmų kilus gaisrui planus ir jiems išugdyti įgūdžius rengiant pratybas. Įstaigos, teikiančios formaliojo švietimo paslaugas, kai jose vienu metu gali būti 100 ar daugiau žmonių, privalo rengti ekstremaliųjų situacijų valdymo planus, jose kasmet turi būti organizuojamos civilinės saugos pratybos.

„Teorija sako viena, o praktika rodo, jog vis dar pernelyg dažnai laikomasi formalaus požiūrio, kuris neleidžia ugdyti gebėjimų tinkamai reaguoti į pavojų. Manome, jog pratybos turėtų būti organizuojamos kuo dažniau. Tai padėtų išlavinti mokinių įgūdžius koordinuotai ir greitai palikti pavojų keliančias patalpas, o darbuotojai išmoktų tinkamai valdyti besievakuojančių srautus“, – pabrėžia S. Skvernelis.

Primenama, jog tam tikrų kategorijų mokyklų darbuotojams yra sudaryta galimybė mokytis civilinės saugos ir kelti kvalifikaciją Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui (PAGD) pavaldžioje įstaigoje – Ugniagesių gelbėtojų mokykloje. Kiekvienų metų pabaigoje PAGD kviečia institucijas registruotis į kursus.

Švietimo ir mokslo ministerijos prašoma kartu su vietos savivaldos institucijomis 2016 m. užtikrinti mokyklų jungtinių planinių bei neplaninių pratybų, imituojančių mokinių evakavimą gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai, rengimą ir vykdymą. Prireikus metodinės ar organizacinės pagalbos ją suteiks PAGD specialistai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų