Rinkimų šuoliai: vieni – į viršų, kiti – žemyn

Kiekvienas iš mūsų per rinkimus turi teisę nuspręsti politikų ateitį. Kiekvienas iš mūsų per rinkimus turi teisę nuspręsti politikų ateitį.

Rinkimų rezultatai daugiamandatėje apygardoje parodė, kad ukmergiškiai siekia permainų – simpatijas išreiškė Valstiečių ir žaliųjų sąjungai. Už ją balsus atidavė beveik ketvirtis Ukmergės rinkėjų. Antroje vietoje – daugiau kaip 18 proc. palaikymo sukaukę Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Partijų sąrašuose įrašyti Ukmergės politikai taip pat turėjo progą pasitikrinti savo populiarumą. Reitingų lentelėje vieni iš jų pakilo, kiti – nusmuko.

Į antrą turą išėjusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė A. Balčiūnienė surinko 427 pirmumo balsus ir iš 113 sąrašo vietos šoktelėjo į 68.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas J. Varžgalys surinko net 879 pirmumo balsus, bet smuktelėjo iš 44 į 57 vietą.

Rajono tarybos narys Romas Pivoras šiame sąraše iš 102 nukrito į 113. Surinko 258 pirmumo balsus.

Lietuvos socialdemokratų partijos sąraše A. Dudėnas iš 37 vietos nukrito į 44. Pirmumo balsus jam skyrė 874 rinkėjai. Šiame sąraše K. Grybauskas iš 57 vietos pakilo į 54. Surinko 618 pirmumo balsų. Rajono vicemerė Klavdija Stepanova iš 63 vietos krito į 103. Ją pirmumo balsais palaikė 334 rinkėjai.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio sąraše Tomas Baginskas surinko 90 palaikymo balsų, bet iš 112 vietos smuktelėjo į 130.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas Juozas Imbrasas iš 7 vietos pakilo į 6, surinkęs 154 balsus.

Darbo partijos sąraše L. Graužinienė iš 7 pakilo į 6 vietą. Pirmumo balsais ją palaikė 556 rinkėjai.

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) sąraše rajono tarybos narį Regimantą Baravyką rinkėjai iš 51 vietos „perkėlė“ į 57.  Jam skirti 57 pirmumo balsai.

Iš rinkimų rezultatų matyti, kad balsuodami žmonės tariasi su kaimynais. Iš skirtingų apylinkių plaukia labai skirtingi balsavimų rezultatai. Nemaža dalimi tai priklauso nuo seniūno ar kito populiaraus tame krašte gyvenančio politiko partiškumo.

Už Valstiečių ir žaliųjų sąjungą daugiausia balsų – net 50 proc. – atidavė Šešuolių, per 40 proc. – Tulpiakiemio, Petronių, Tolučių rinkėjų.

Socialdemokratai daugiausia palaikymo sulaukė vienintelėje Laumėnų apylinkėje. Šiame kaime gyvena Seimo narys A. Dudėnas, o nemalonumų jam sukėlė būtent čia išasfaltuota gatvė. Už socialdemokratus Laumėnuose balsavo 43 proc. rinkėjų.

Darbo partija bene daugiausia remiama Taujėnuose – Ukmergės rajono mero darbiečio R. Janicko tėvonijoje – beveik 26 proc. balsavusiųjų.  O, pavyzdžiui, Tulpiakiemyje šiai partijai simpatijas parodė vos 3, Tolučių – 2 proc. rinkėjų.

Smėlių, Linų apylinkėse – šiame Ukmergės krašte gyvena Darbo partijos kandidatė L. Graužinienė – už partiją balsavo 11 proc. rinkėjų.

Nors Liberalų sąjūdis Ukmergėje nesulaukė didelio palaikymo, kai kuriose apylinkėse pasirodė visai neblogai. Pavyzdžiui, Kęstučio apylinkėje, kur surinko 11 proc. balsų.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai  Ukmergėje neturi išskirtinai smarkiai juos palaikančios apylinkės. Šiuo metu pačią populiariausią Lietuvoje partiją, pavyzdžiui, Sližiuose palaiko vos 6 proc. rinkėjų, Tulpiakiemyje – vos 8 proc.

Turi savo ištikimą elektoratą mūsų rajone ir į parlamentą vos per plauką patekusios partijos. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ nepamiršta a. a. J. Veselkos gimtųjų Siesikų rinkėjai. 10 proc. šio krašto rinkėjų palaiko šią partiją, o Dainavoje ji sulaukė net 14 proc. palaikymo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų