Pristatytas vietinės rinkliavos dydžio nustatymo metodikos projektas

Susitikimo metu. Autorės nuotr. Susitikimo metu. Autorės nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybėje surengtas susitikimas, kuriame svarstyti klausimai dėl nuo sausio 1 dienos keičiamos mokėjimo už atliekų surinkimą metodikos.

Susitikime dalyvavo savivaldybės vadovai, administracijos darbuotojai, tarybos nariai, konsultacines paslaugas teikiančios bendrovės „Jostra“ atstovai.

Vietinės rinkliavos ar kitos įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžio nustatymo taisyklės Vyriausybės nutarimu buvo patvirtintos šių metų balandžio 20 dieną. Vadovaujantis šiomis taisyklėmis, savivaldybės įpareigotos pasitvirtinti metodiką, pagal kurią būtų nustatomas mokėjimas už atliekas.

 Pagal minėtą Vyriausybės nutarimą, už atliekų išvežimą jų turėtojams bus taikoma dvinarė rinkliava (DVR), kurią sudarys dvi dalys: pastovioji ir kintamoji.

Bendrovė „Jostra“ parengė preliminarius skaičiavimus, kaip ši rinkliava atrodytų Ukmergės rajone mokestį skaičiuojant pagal naująją metodiką. Įmonės direktorius Jonas Stravinskas tai pristatė susitikimo dalyviams. Susirinkusieji kelias valandas diskutavo apie dvinarę rinkliavos sistemą, pateikė J. Stravinskui klausimų, domėjosi, kaip keisis mokesčių dydžiai gyventojams ir juridiniams asmenims.

Apsvarsčius pateiktą informaciją, artimiausiu metu planuojama pateikti išvadas ir pasiūlymus dėl kuriamos naujos metodikos.

„Tik turėdami parengtą aiškią metodiką, kurioje būtų įvertinti rajone surenkamų atliekų kiekiai, prognozės ir sąnaudos teikiant šias paslaugas, ją pristatysime visuomenei – gyventojams, įmonėms, organizacijoms. Tai planuojame padaryti po 2–3 savaičių“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų