Savivaldybei siūloma įsigyti sklypą prie Žirnajų

Savivaldybei siūloma įsigyti sklypą prie Žirnajų Savivaldybei siūloma įsigyti sklypą prie Žirnajų

Kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Valdas Petronis praėjusią savaitę inicijavo posėdį, kuriame nagrinėtas klausimas dėl Žirnajų ežero Jurdonių paplūdimio.

Pasak komiteto pirmininko, yra gautas privataus asmens pasiūlymas įsigyti sklypą prie Žirnajų ežero.

Pasiūlyme nurodoma, kad Pabaisko seniūnijoje, Jurdonių kaime, privataus asmens turimas 3,744 ha žemės sklypas daugiau kaip 200 m ribojasi su ežeru.

Siekiant sklypą pritaikyti rekreacijai, šiemet buvo išvalyta ežero pakrantė nuo dumblo, patiesta geotekstilė, užpiltas smėlis. Taip pat iškastas apie 10 arų ploto tvenkinys. Suderintas projektas nuovažai nuo asfaltuoto kelio link Gelvonų.

Pasiūlyme rašoma, kad vienas iš galimų sklypo panaudojimo būdų – viešas paplūdimys. Jo galutinio įrengimo darbai numatyti ateinančiais metais.

Savininkas siūlo savivaldybei šį sklypą įsigyti. Kaina neskelbiama. 

„Manau yra realus pasiūlymas ir gera proga išpildyti žmonėms duotus pažadus. Visi suprantame, kad ten reikalinga erdvė visuomenės poreikiams tenkinti ir priėjimas prie ežero visiems, norintiems poilsiauti, rengti renginius, puoselėti tradicijas, rengti burlaivių regatas“, – įsitikinęs  Kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Valdas Petronis.

Šiuo metu prie ežero visai neliko neprivatizuoto priėjimo.  Visa pakrantė yra privačių asmenų nuosavybėje. Įsigijus minėtą sklypą atsirastų galimybė rajono gyventojams įrengti viešą paplūdimį.

Surengtame posėdyje dalyvavo komiteto pirmininkas ir nariai Klavdija Stapanova, Nijolė Giedraitienė, Vidmantas Krikštaponis, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, kiti atsakingi specialistai.

Priimtas sprendimas kreiptis į rajono tarybą ir siūlyti rajono savivaldybės administracijai vesti derybas su privačiu asmeniu dėl sklypo įsigijo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų