Spausdinti šį puslapį

Tarybos nariai paliko Ukmergę

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šį ketvirtadienį ir penktadienį Ukmergė liko be didžiosios dalies rajono tarybos narių. Drauge su rajono savivaldybės vadovais jie išvyko į Estiją, Pelvos savivaldybę. Iš viso delegacijoje – net 16 ukmergiškių. Galėjo vykti ir visi tarybos nariai, nes buvo kviesti.

Viena iš šios delegacijos narių – rajono vicemerė Klavdija Stepanova priminė, kad su Estijos Pelvos savivaldybe šiemet buvo pasirašytas ketinimų bendradarbiauti protokolas.

Šis vizitas, galima sakyti, – atsakomasis. Pelvos savivaldybės tarybos nariai Ukmergėje lankėsi prieš trejus metus.

Mūsų rajono politikai Estijoje per dvi dienas planuoja aplankyti daug vietos biudžetinių įstaigų – ligoninę, pagyvenusių žmonių dienos centrą, kaimo seniūniją, biblioteką, vaikų su specialiaisiais poreikiais ugdymo įstaigą. Domėsis turizmo sektoriumi, susitiks su savivaldybės vadovais.

„Iš estų tikrai turime ko pasimokyti, esame numatę labai rimtą įtemptą dienotvarkę“, – šio vizito išvakarėse kalbėjo K. Stepanova. Pati ji Pelvoje pirmą kartą lankėsi ir net konferencijoje skaitė pranešimą 2003-iaisiais. Vėliau bendradarbiavo su šia savivaldybe kaip Vietos veiklos grupės narė. Džiaugiasi jau nuo tada užsimezgusiais draugiškais santykiais tarp kaimo bendruomenių. Taip pat ryšius palaiko ir abiejų savivaldybių ugdymo įstaigos.

Nuo Ukmergės iki Pelvos – daugiau kaip 500 kilometrų. Ketvirtadienį 5 valandą ryto Ukmergės politikai į užsienį išsiruošė išnuomotu autobusu, o grįžti planuoja penktadienio vakarą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)