Ukmergės savivaldybės naujienos

Liepos 12 d. startuoja ukmergiškių inicijuotas projektas, jungiantis visas 60 Lietuvos savivaldybių, „Surink Lietuvą“.

Kilo kliūčių projekto „Misija Sibiras“ ekspedicijai, kurios dalyvių sąraše – ir mūsų rajono atstovas, Vilniaus universiteto Teisės fakultete studijuojantis Kristijonas Povylius iš Želvos. Ekspedicija gali neįvykti.

Finansuos projektus

Šalies savivaldybės raginamos imtis verslo plėtros projektų. Kad būtų galima juos įgyvendinti tinkamomis sąlygomis, skiriamas finansavimas – 1 mln. eurų. Dalyvauti programoje kviečiama ir Ukmergė.

Bendrovė „Sweco Lietuva“ viešam ukmergiškių svarstymui pristatė parengtus A. Smetonos (nuo Deltuvos g. iki Vasario 16-osios g.) ir Vasario 16-osios (nuo A. Smetonos iki Gedimino g.) gatvių ir prie jų esančių viešųjų erdvių Ukmergėje rekonstravimo projektinius pasiūlymus.

Kaip mūsų rajone sekasi įgyvendinti ES lėšomis finansuojamus projektus praėjusiame rajono tarybos posėdyje informavo savivaldybės Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė.

Parsivežė aukso medalį

Paaiškėjo konkurso „Lietuvos metų gaminys 2017“ nugalėtojai. Jų sąraše – ir Ukmergėje gaminama produkcija, ir mūsų rajone įgyvendinti statybos projektai.

Baigiasi VšĮ Jaunimo laisvalaikio centro ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo rengtas projektas „Dirbsiu savo mieste“. Jo tikslas buvo suteikti Ukmergės jaunimui galimybę „pasimatuoti“ profesiją, įvertinti jos teigiamas ir neigiamas puses bei, atsižvelgiant į rezultatus, sukurti tarpinstitucinio bendradarbiavimo modelį Ukmergėje.

Ukmergės rajono vadovai nutarė atsižvelgti į šalies architektų kritiką dėl mūsų centro pertvarkos. Projektą rengiančiai įmonei pavesta jį perdaryti. Pagrindinis dalykas, kurį nurodoma įgyvendinti, – palikti sveikus miesto centro medžius. Šią vasarą visuomenei pristatytame projekte jų buvo nelikę ir tai sukėlė didelį ukmergiškių pasipiktinimą.

Tvarkingos gatvės, pasikeitęs miestas, išvalyta Šventosios pakrantė, sukurtos jaunimui ir šeimoms patrauklios erdvės. Šie ir kiti Ukmergėje žadami įgyvendinti projektai numatyti Vidaus reikalų ministerijos patvirtintoje programoje. Tiesa, jų eiga ir likimas priklausys nuo lėšų, kurių sulauks rajono savivaldybė.

Miesto centre medžių nebeliks

Ukmergiškiams trečiadienį pristatyti Kultūros paveldo departamento patvirtinti Ukmergės centrinių viešųjų erdvių projektiniai pasiūlymai. Nuo pirminių variantų po derinimo jie smarkiai skiriasi. Vienas iš daugeliui skaudžiausių dalykų – aikštėje šalia Laisvės paminklo visai nebelieka senųjų medžių.

Puslapis 1 iš 5

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų