Užupyje keičiama „didžioji kraujagyslė“

Pivonijos mikrorajone tiesiami nauji šiluminės trasos vamzdžiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Pivonijos mikrorajone tiesiami nauji šiluminės trasos vamzdžiai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pivonijos mikrorajone pastarosiomis savaitėmis verda intensyvūs darbai – čia tiesiama nauja šilumos trasa. Tikimasi, kad lėšos šiems darbams bus kompensuotos iš parengto ES lėšomis finansuojamo projekto. Darbai vyksta sklandžiai, o iš karšto vandens neturinčių užupiškių tikimasi geranoriškumo.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys sako, kad  vamzdynų trūkimai magistraliniame tinklo ruože buvo nustatyti  liepos mėnesį atliekant planinius šilumos tinklų priežiūros profilaktinius darbus bei hidraulinius bandymus RK-3 katilinės zonoje Pivonijos mikrorajone.

Vamzdis trūko pagrindinėje magistralės atkarpoje, kurią šilumininkai vaizdžiai vadina didžiąja kraujagysle. Jos diametras čia 300 milimetrų.

Pasak direktoriaus, avarija vasarą buvo laikinai lokalizuota, sumontuoti specialūs įrenginiai. Tačiau tai – tik laikinas sprendimas. Šildymo sezoną esant tokiai situacijai pradėti būtų neįmanoma – didžiulė rizika, kad vamzdis trūktų žiemą. 

Kad taip nenutiktų, nutarta parengti projektą, skelbti viešuosius pirkimus rangovui surasti ir kuo skubiau, iki šildymo sezono pradžios, nutiesti naują 400 metrų vamzdyno ruožą.

Konkursą šiems darbams laimėjo vilniečių įmonė UAB „Alvora“.

Darbus ji pradėjo rugsėjo 5 d. ir planuoja baigti iki rugsėjo 21 d.

Šiuo laikotarpiu nutrauktas karšto vandens tiekimas Pivonijos mikrorajono vartotojams. Tačiau, pasak direktoriaus, darbų eigoje etapais jis jau atnaujinimas atskiriems daugiabučių namų kvartalams.

Iš be karšto vandens likusių ukmergiškių „Ukmergės šilumos“ direktorius tikisi supratingumo.

Tikimasi, kad lėšos už investicijas sugrįš, nes tik liepos mėnesį  buvo pateikta paraiška, siekiant sulaukti ES paramos „Ukmergės šilumos“ projektui, kuriame numatoma visų Pivonijos mikrorajono šilumos vamzdynų renovacija.

Iš fondų prašoma  427 tūkst. Eur (su PVM)  parama visam projektui. Šiuo metu atliekami darbai apima maždaug trečdalį visų numatytųjų.

V. Paknys pasakojo, kad anot rangos darbus atliekančios įmonės darbuotojų, atkasus senąjį, maždaug prieš 35-erius metus tiestą, vamzdį paaiškėjo, kad trasa – kritinė, tad projektas buvo išties pribrendęs.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų