Dėl naujų šilumos paskirstymo metodų

Ukmergės šiluma Ukmergės šiluma

UAB „Ukmergės šiluma“ informuoja, kad, siekdama tobulinti šilumos paskirstymą, padaryti jį skaidresnį, tikslesnį, išsamesnį bei atitinkantį vartotojo poreikius, 2016-06-13 Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtino naujus rekomenduojamus šilumos paskirstymo metodus, kurie pradės galioti 2017-06-15 (toliau – Nauji metodai).

Vartotojų anksčiau be papildomo pagrindimo pasirinkti šiuo metu galiojančiuose metoduose įtvirtinti koeficientai ir jų dydžiai, kuriems pagal Naujus metodus reikalingas pagrindimas, gali būti taikomi tik pateikus tų koeficientų ir dydžių nustatymą pagrindžiančius dokumentus (pagal Naujų metodų reikalavimus atliktus skaičiavimus, auditoriaus išvadas ar pan.).

Esminiai Naujų metodų pasikeitimai.

  1. Siekiant tiksliau paskirstyti tarp namo vartotojų sunaudotą šilumos kiekį, bus nustatomas ir paskirstomas gyventojams šilumos kiekis, suvartotas su nepaskirstytu karštu vandeniu. Jis atsispindės mokėjimo pranešimo naujoje eilutėje „Butui priskirtas su nepaskirstytu karštu vandeniu suvartotas šilumos kiekis“.
  2. Šildymo sezono metu mokestis už gyvatuką – cirkuliaciją –bus skaičiuojamas pagal ne mažiau kaip trijų nešildymo sezono mėnesių faktinius cirkuliacijos duomenis, taip pat bus galimybė šilumos cirkuliacijos kiekį nustatyti eksperimento būdu arba pagal audito duomenis.
  3. Namuose, kuriuose yra vartotojų, atsijungusių nuo centralizuotos šildymo sistemos, nelieka galimybės pasirinkti bendrosioms reikmėms skirto šilumos kiekio priskyrimo koeficiento „0“, t.y. atsijungusiems vartotojams bus priskirtas atitinkamas šilumos kiekis bendrosioms namo reikmėms. Ankstesnis nulinio koeficiento pasirinkimas, nepagrįstas skaičiavimais (auditu), negalios.

Pastatų bendraturčiai, valdytojai, administratoriai įstatymų nustatyta tvarka priima sprendimus dėl naujų metodų bei koeficientų dydžių taikymo ir apie priimtus sprendimus informuoja šilumos tiekėją. Platesnė informacija dėl naujų metodų taikymo ir įsigaliojimo skelbiama www.regula.lt, www.ukmergessiluma.lt ir telefonu 65212.

 

UAB „Ukmergės šiluma“ administracija

Užs. Nr. 385

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų