Spausdinti šį puslapį

Prasidėjo šildymo sezonas

Nuo spalio 5 dienos Ukmergėje paskelbtas šildymo sezonas.

Laikantis įstatymų mūsų šalyje šildymo sezonas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu skelbiamas, kai vidutinė trijų parų oro temperatūra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.
Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Algimantas Šuminskas informavo, kad rugsėjo 30 dieną vidutinė paros temperatūra Ukmergės rajone buvo 6,7, spalio 1 d. – 7,8, spalio 2 d. – 8,3 laipsnio. Nepakilo ji ir spalio 3 dieną, tad šį trečiadienį priimtas sprendimas nuo ketvirtadienio direktoriaus įsakymu skelbti apie prasidedantį šildymo sezoną.

Pasak specialisto, jis šiemet prasideda panašiu laiku , kaip ir kasmet. Pavyzdžiui, pernai prasidėjo spalio 6 d. , buvo skelbtas ir rugsėjo pabaigoje, o dažniausiai – spalio pradžioje.

Daugiabučių gyventojai gali patys pasirinkti, kada įjungti šildymą, jei tam pritaria daugiau nei pusė butų savininkų.

Prašymai atidėti šildymo sezoną Ukmergėje yra teikiami šildymo sistemas prižiūrinčiai įmonei – Ukmergės butų ūkiui. Jos direktoriaus Giedriaus Pociaus pastebėjimu, pastaraisiais metais žmonės vis mažiau taupo savo sąskaitą dėl komforto.

Atidėti šildymo sezoną mūsų rajone kasmet pageidauja iki dešimties daugiabučių. Tokius prašymus jie paprastai pateikia per kelias dienas nuo administracijos direktoriaus paskelbimo apie šildymo sezono pradžią.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)