Dėl remonto teko koreguoti renginių grafiką

Atliekant salės renovaciją, vasarą buvo tvarkomi ir pastato laiptai, kuriuos anksčiau tvarkiusi įmonė paliko broką. Autorės nuotr. Atliekant salės renovaciją, vasarą buvo tvarkomi ir pastato laiptai, kuriuos anksčiau tvarkiusi įmonė paliko broką. Autorės nuotr.

Spalį žadėtas baigti Ukmergės kultūros centro žiūrovų salės remontas užsitęsė. Dėl to teko nukelti kai kuriuos suplanuotus koncertus, spektaklius. Į atnaujintą salę žiūrovus žadama pakviesti gruodį.

„Ukmergės žiniose“ rašėme, jog renovacija kultūros centre atliekama nuo gegužės vidurio. Čia dirba Kauno įmonės UAB „Avona“ statybininkai. Anot įstaigos direktorės Rasos Graužinienės, darbus buvo numatyta pabaigti iki spalio.

Tačiau čia kurį laiką dar bus darbuojamasi, mat padaryta ne viskas. Ir nors darbų sutartis su minėta įmone buvo sudaryta iki gruodžio 30 d., jie, viliamasi, tiek nebetruks.

„Iš pradžių buvo žadėta įleisti mus į renovuotą salę spalio 1 dieną. Statybininkai tikrai labai gerai dirba. Bet jie yra priklausomi nuo tiekėjų, o ir visokių kitokių niuansų atsiranda, atliekant tokius darbus“, – sako R. Graužinienė.

Pasakojo, jog teko kitaip planuoti visus lapkritį kultūros centro žiūrovų salėje numatytus renginius: „Apie tai įspėjom organizatorius – jokių problemų dėl to nekilo, pasirodymus nukėlėm į gruodį, sausį. Tarp jų – „Domino“, „Holivudo“ teatrų spektakliai, komikas Artūras Orlauskas, Mantas Stonkus ir gyvo garso humoro grupė, cirkas iš Ukrainos, kitos programos.“

Tuo metu spalį suplanuoti renginiai vyksta, tik – kitose kultūros centro erdvėse – mažojoje, šokių salėse. Pastarojoje spalio 18 d. turėtų vykti Arvydo Vilčinsko koncertas „Su geriausiomis visų laikų dainomis“.  Čia taip pat bus teatrinių, kitų renginių, vyksta tradicinių šokių vakarai. Lietuviški trumpametražiai, užsienio kino filmai rodomi mažojoje salėje.

Direktorė sako, jog laikini nepatogumai netrukdo repetuoti ir kultūros centro kolektyvams, kurie jau ruošiasi kalėdiniam laikotarpiui.

„Viskas jau daugmaž į pabaigą. Dabar paskutinis renovacijos etapas: ruošiamasi atiduoti vertinti komisijai, tvarkomi dokumentai, – sakė ji. – Sulaukėm tvirto pažado, kad gruodį jau tikrai būsim įleisti į salę.“

Renovuojant salę, joje buvo pakeistos grindys, sienos, lubos. Naujos ir salės apšvietimo įranga, scenos uždanga, kėdės žiūrovams. Vietų jiems salėje – apie 500. Ant grindų po kėdėmis – kiliminė danga. Kino mėgėjai po renovacijos galės žiūrėti ir 3D – trimačius – filmus, kuriems reikės specialių akinių, mat sumontuota ir nauja moderni aparatūra. Įrengta ventiliacijos sistema, apsaugos, gaisro signalizacijos.

Renovacijai buvo skirta per 550 tūkst. Eur. Ją atliekant, sutvarkyti ir paties pastato laiptai, kuriuos anksčiau tvarkiusi įmonė buvo palikusi broką.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų