Neįgaliesiems – sveikinimai ir koncertas

Renginio metu salė buvo pilnutėlė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Renginio metu salė buvo pilnutėlė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Penk­ta­die­nį vi­sa­me pa­sau­ly­je bu­vo mi­ni­ma ne­įga­lių­jų die­na. Ta pro­ga Uk­mer­gė­je su­reng­ta šven­tė žmo­nėms, tu­rin­tiems ne­ga­lią. Jiems skam­bė­jo gra­žiau­si svei­ki­ni­mai ir lin­kė­ji­mai bei dai­nos.

Su iš­skir­ti­ne do­va­na at­vy­ko ES am­ba­sa­do­rius Ru­si­jo­je, Uk­mer­gės gar­bės pi­lie­tis Vy­gau­das Ušac­kas. Jis nu­pir­ko ir ne­įga­lių­jų or­ga­ni­za­ci­joms pa­do­va­no­jo net 100 bi­lie­tų į gruo­džio 26 d. mies­te vyk­sian­tį lab­da­ros ir ge­ru­mo ak­ci­jos kon­cer­tą „Bal­tas an­ge­las“.

Bi­lie­tai pa­da­lin­ti Kur­čių­jų re­a­bi­li­ta­ci­jos cen­tro, Lie­tu­vos ak­lų­jų ir sil­pna­re­gių są­jun­gos Uk­mer­gės fi­lia­lo, ne­įga­lių­jų spor­to klu­bo „Vil­kmer­gė“, Uk­mer­gės „Vil­ties“, Uk­mer­gės ra­jo­no ne­įga­lių­jų drau­gi­jos, Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­gos na­riams.

Sei­mo na­rys Juo­zas Varž­ga­lys, svei­kin­da­mas ne­ga­lią tu­rin­čius žmo­nes vie­ni­jan­čių or­ga­ni­za­ci­jų na­rius, pa­žy­mė­jo, kad Sei­mo sa­lė­je jo kai­my­nas – pir­mą kar­tą Lie­tu­vos is­to­ri­jo­je į Sei­mą iš­rink­tas vi­siš­ką ne­ga­lią tu­rin­tis par­la­men­ta­ras Jus­tas Džiu­ge­lis. Jis ti­ki­si daug nu­veik­ti ne­įga­lių­jų la­bui. Sve­čias pa­ti­ki­no, kad Sei­me ke­ti­na­ma grįž­ti prie ne­įga­lu­mo sky­ri­mo ko­mi­si­jų dar­bo ir keis­ti ydin­gą tvar­ką, kai ran­kos ar ko­jos ne­te­kęs as­muo pri­va­lo šiai ko­mi­si­jai pa­si­ro­dy­ti kiek­vie­nais me­tais...

Gau­siai su­si­rin­kę uk­mer­giš­kiai iš­gir­do ir daug ki­tų sve­čių svei­ki­ni­mų, ga­vo ap­do­va­no­ji­mų, jiems kon­cer­ta­vo Uk­mer­gės ra­jo­no ne­įga­lių­jų drau­gi­jos ir Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­gos sa­vi­veik­los ko­lek­ty­vai.

Su­reng­tas ir kvies­ti­nių sve­čių kon­cer­tas – sa­vo dai­nas uk­mer­giš­kiams sky­rė Li­ve­ta ir Pet­ras Kaz­laus­kai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų