Deltuvoje vėl griaudės patrankos

Deltuvos mūšis Deltuvos mūšis

Deltuvos miestelį vasarą drebina patrankų kanonada – vyksta Vilkmergės (Deltuvos) mūšio tarp prancūzų ir rusų armijų inscenizacija. Šiais metais jau keturioliktą kartą rengiamoje šventėje vyks ne tik mūšio inscenizacija, bet ir bus pasiūlyta įvairių veiklų žiūrovams.

Deltuvos mūšio rengėjai – Ukmergės karo istorijos klubas „I-as LDK didžiojo etmono pėstininkų regimentas“.

Renginio iniciatorius Julius Zareckas pasakojo, kad inscenizacijoje dalyvaus beveik 200 kareivių, kurie vykdys adjutantų perduodamas komandas.

Pasirengimas mūšiui prasidėjo dar prieš savaitę – apie 10 dalyvių į Deltuvą žygiuoja iš Kauno. Paskutinę naktį prieš mūšį jie praleis Vepriuose. Liepos 2-osios rytą įžygiuos į Deltuvą. Rusų ir prancūzų „kareiviams“ pasiekus mūšio vietą žymintį obeliską, čia bus pagerbti žuvę kareiviai. Vėliau – paradas per miestelį ir pasirengimas mūšiui, kuris prasidės 16 val.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė kviečia ukmergiškius ir svečius ne tik pažiūrėti mūšio, bet ir dalyvauti įvairiuose renginiuose, kurių šiemet bus itin daug.

Lauke įrengiama „Vaikų zona“, kurioje mažųjų lauks visokie iššūkiai. Pavyzdžiui, su teptukais galės piešti kojomis, kurti rankdarbius iš popieriaus juostelių. Veiks mini zoologijos sodas. Planuojama akcija, kurios metu bus spalvinami faneriniai mediniai kareivėliai. Jie liks stovėti miestelyje. Tikimasi, kad kasmet kareivėlių vis daugės ir laikui bėgant Deltuva virs „karo lauku“...

Direktorė pasakojo, kad 15 val. planuojama surengti „Napoleono kepurės“ turnyrą, kuriame dalyvių lauks įvairios užduotys: pavyzdžiui, taikliai šaudyti, greičiausiai bėgti su kojūkais, sutvarstyti žaizdas. Greitesnis, pirmesnis, taiklesnis laimės „Napoleono kepurę“.

Ne varžytis, o tik paganyti akis norintys galės dalyvauti edukacinėse programose.  Bus kepamas šakotis, lipdoma iš molio, liejamos žvakės... Kanapių augintojas paaiškins, kas yra kanapės, ką galima iš jų pagaminti. Bibliotekos darbuotojai mokys, kaip plunksna parašyti laišką Napoleonui.

Žiūrovus linksmins kaimo kapelos. Bus galima išsirinkti ir užsisakyti vištą Pabaiske rugsėjo 3 dieną vyksiančioms vištų lenktynėms. Visą dieną vyks karių stovyklos apžiūros.

Arvydas Pėšina

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų