Apdovanoti „Rudens saulutės“ dalyviai

„Rudens saulutė“ – vienintelė tokia, neįgalius kūrėjus vienijanti, paroda Lietuvoje, kurioje kasmet apsilanko šimtai lankytojų. Gedimino Nemunaičio nuotr. „Rudens saulutė“ – vienintelė tokia, neįgalius kūrėjus vienijanti, paroda Lietuvoje, kurioje kasmet apsilanko šimtai lankytojų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šią savaitę Ukmergės kultūros centre baigta eksponuoti 18-oji neįgaliųjų darbų paroda „Rudens saulutė“. Pagal tradiciją, į uždarymo šventę kviečiami kūrinių autoriai, jiems įteikiami specialūs parodos globėjų, rėmėjų prizai.

Šiemet į parodą susirinko ypač daug dalyvių ir svečių.

Drožtus, nertus, pintus, tapytus, lipdytus ir kitokiomis technikomis sukurtus eksponatus „Rudens saulutėje“ šiemet pristatė 273 kūrėjai iš įvairių mūsų šalies kampelių – iš viso 16-os miestų ir rajonų. Dalyvavo visos Ukmergėje veikiančios neįgalius žmones vienijančios bei juos globojančios organizacijos.

Iš viso eksponuota 2100 eksponatų iš 30 mūsų šalyje veikiančių organizacijų – asociacijų, socialinių globos namų, specialiųjų mokyklų ir kitų įstaigų.

Šią respublikinę negalės žmonių dailiųjų amatų darbų parodą jau 18-ą kartą mūsų mieste surengė Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga.

Paroda kultūros centre eksponuota dvi savaites. Kūrinius buvo galima ne tik apžiūrėti, bet ir įsigyti.

Žmonės noriai pirko neįgaliųjų suvenyrus, kurie kainavo nuo kelių iki keliasdešimties eurų. Pasidžiaugta, kad pavyko parduoti ir brangiausią kūrinį, kuris kainavo per 150 eur.

Parodos uždarymo dieną Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė sveikino susirinkusiuosius ir džiaugėsi neblėstančiu jų kūrybingumu.

Visus sveikino ir neblėstančia „Rudens sulutės“ šiluma džiaugėsi  šios parodos sumanytoja, organizacijos garbės pirmininkė Lionė Aleksienė.

Susirinkusiuosius sveikino Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė Rasa Kavaliauskaitė.

Šventėje viešėjęs išrinktasis Seimo narys Juozas Varžgalys savo prizą skyrė Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos kūrėjams.

Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas prizą skyrė paveikslų kūrėjui Alfonsui Blažiui iš Kupiškio.

Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė iš gausaus būrio išskyrė ir apdovanojo ukmergiškę lino papuošalų kūrėją Janiną Kuprienę.

Pasirinktus kūrėjus apdovanojo ir renginio rėmėjai. Padėkos raštai ir medaliai įteikti visiems „Rudens saulutės“ dalyviams.

Renginyje skambėjo daug gražių sveikinimų ir linkėjimų, susirinkusiuosius linksmino Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos saviveiklininkai ir svečiai iš Molėtų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų