Moterų choras „Žemyna“ ir perkusininkas Saulius Auglys. Kristinos Darulienės nuotr. Moterų choras „Žemyna“ ir perkusininkas Saulius Auglys. Kristinos Darulienės nuotr.

Poezijos pavasario paukštė, nutūpusi Ukmergėje, turėjo nemažai darbo. Vidurdienį ji atskriejo į Meno mokyklos kiemelį, kur kartu su jaunaisiais poetais eiles skaitė rajono literatai, koncertavo Muzikos skyriaus auklėtiniai.

Renginio metu buvo prisiminta prieš savaitę Amžinybėn iškeliavusi šviesaus atminimo poetė, tautodailininkė, keturių knygų autorė Zita Bataitienė. Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos, Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė, ne vieno respublikinio poezijos konkurso nugalėtoja, kurios karpiniai puošia kolegų ir jos pačios knygas.

Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotojai Virginijai Tylienei skaitant poetės kūrybą, kiemą supančių alyvų žieduose sučiulbo lakštingala ir čiulbėjo viso renginio metu, tarsi atliepdama poezijos posmams ir išsakytiems žodžiams apie jų autorę.

Renginio dalyvius sveikino rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, o viešosios bibliotekos vadovai padėką ir bičiulystę išreiškė Meno mokyklos direktoriui Egidijui Petrikui ir kolektyvui, mininčiam 60-ies metų muzikinės veiklos jubiliejų.

Poezijos šventė tęsėsi Pašilės šv. Barboros parapijos bažnyčioje. Čia su literatūrine muzikine programa atvyko aktorė Dalia Jankauskaitė ir birbynininkas Kastytis Mikiška. Skambėjo iškiliausių lietuvių klasikų – Pauliaus Širvio, Justino Marcinkevičiaus, Jono Strielkūno  – ir kitų autorių poezija.

Savo eiles skaitė kunigas Rimantas Laniauskas, muzikavo bažnyčios vargonininkas Marius Mikučionis, Antano Smetonos gimnazijos gimnazistas Ignas Zbarauskas. Už poeziją ir muziką atlikėjams dėkojo Varinės kaimo bendruomenės vadovė Regina Černiauskienė, o maldos namų šeimininkas linkėjo kitais metais į Poezijos pavasarį atvežti bent tris kartus didesnį svečių būrį, nes poezijos ir kitokių menų mažame miestelyje visada būna maža.

Vakare, po šv. Mišių Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, poezijos mėgėjai rinkosi į Kraštotyros muziejuje vykusį baigiamąjį Poezijos pavasario renginį. Žiūrovai ilgai nenorėjo paleisti atlikėjų Dalios ir Kastyčio, audringais plojimais dėkodami už fantastišką poezijos ir muzikos fiestą.

Gęstančio gegužės vakaro nuotaiką naujomis spalvomis nušvietė Kultūros centro moterų choro „Žemyna“, vadovaujamo Neringos Valinskienės, koncertas. Jo metu įvyko ir mažytė premjera: pritariant chorui, perkusininkas Saulius Auglys, mušdamas džembę, atliko afrikiečių dainą apie meilę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų