Aštuntas turas Ukmergės miesto futbolo pirmenybėse ir galimi turnyro baigties scenarijai

Aštuntas turas Ukmergės miesto futbolo pirmenybėse ir galimi turnyro baigties scenarijai Aštuntas turas Ukmergės miesto futbolo pirmenybėse ir galimi turnyro baigties scenarijai

Penktadienį sužaistas jau aštuntasis Ukmergės miesto pirmenybių turas. Lyderiai gavo progą pasirungti, kas daugiau pelnys įvarčių, Sporto centras pagaliau laimėjo, o veteranai aiškinosi santykius su „Įvarčiu“.

FKK „Spartakas“ 13:5 FK „Pabaiskas“

Įvarčiai:

FKK „Spartakas“ – Artūras Rasimavičius 5 min., Kostas Fijalkauskas 9 min., 24 min., 48 min., 59 min., Tomas Aliubavičius 10 min., Dainius Tuškevičius 15 min., 16 min., 19 min., 60 min., Igoris Krasinas 38 min., 52 min., 57 min.

FK „Pabaiskas“ – Artūras Putna 2min., 14 min., 34 min., Tomas Bielickas 42 min., 51 min. (9 m. baudinys)

Turnyro favoritai FKK „Spartakas“ pirmajame ture nepasigailėjo autsaideriais laikomų FK „Pabaiskas“ futbolininkų ir sutriuškino juos rezultatu 10:2. Visi šiame susitikime tikėjosi išvysti kažką panašaus. Tačiau pirmiausia, ką pamatė rungtynių pažiūrėti atvykę futbolo sirgaliai, buvo vaizdas, kai „Spartako“ vartininkas traukia kamuolį iš tinklo. Artūras Putna nieko nelaukęs, jau antrą rungtynių minutę pelnė įvartį ir išvedė „Pabaiską“ į priekį. Turnyro lyderiai neliko skolingi ir per dešimt minučių atsakė trimis taikliais smūgiais. Vis dėlto A. Putna dar kartelį patampė liūtą už ūsų ir įmušė dar sykį – 3:2. To FKK „Spartakui“ jau buvo gana. Jie davė tokį atsakymą, kad Pabaisko seniūnijos komandai neliko jokių šansų. Pirmasis kėlinys baigėsi 7:2. Spartakiečiai tiesiog perdavinėdavo kamuolį varžovų baudos aikštelėj vienas kitam, o „Pabaisko“ gynėjai atrodė labai pasimetę ir kone būriu lakstė paskui kamuolį. Antras kėlinys buvo panašus. „Pabaiskui“ pavyko keliskart įmušti, bet iš savo vartų kamuolį vėl teko traukti daugybę kartų. Po rungtynių kai kurie FK „Pabaiskas“ žaidėjai džiaugėsi bent jau tuo, kad jie Ukmergės miesto futbolo pirmeybėse yra daugiausiai įvarčių „Spartakui“ įmušusi komanda. Tiesa, iš kitos pusės du kartus spartakiečiai jiems įmušė dviženklį įvarčių skaičių. Rungtynėse pasismagino Kostas Fijalkauskas ir Dainius Tuškevičius, įmušę po 4 įvarčius, Igoris Krasinas įmušė tris. Taip pat reikėtų pažymėti, kad „Pabaisko“ atstovas Artūras Putna pelnė turbūt pirmą „hat-tricką“ gyvenime.

FK „Konsas“ 1:4 Ukmergės SC

Įvarčiai:

FK „Konsas“ – Deividas Keršys 26 min.

Ukmergės SC – Jokūbas Vasiliauskas 44 min., Rimgaudas Masidlauskas 46 min., Giedrius Vaivada 49 min. (į savus vartus), Matas Želvys 52 min.

Ukmergės sporto centro auklėtiniai pastaruoju metu kiekvienose rungtynėse rodė vis geresnę formą. Tiesa, iki pergalės jiems vis pritrūkdavo. Penktadienį komandai padėti negalėjo rezultatyviausias komandos žaidėjas Žygimantas Motiejūnas, bet ir be jo komanda rungtynėse išpešė maksimumą. Rungtynės prasidėjo FK „Konsas“ palankia linkme. 26 minutę jie atidarė rungtynių įvarčių sąskaitą ir aukštų siekių neatsisakanti komanda išsiveržė į priekį. Pirmajame kėlinyje keletą progų turėjo ir jaunieji sporto centro auklėtiniai, bet įvarčiais jie jų nepavertė. Pirma pusė antrojo kėlinio buvo panaši. Tiek vieni, tiek kiti bandė, kūrė, bet nemušė. Kol galiausiai 44 minutę Ukmergės sporto centro auklėtinis Jokūbas Vasiliauskas išlygino rezultatą. Pasigirdo džiaugsmo šūksniai. Dar didesnis džiaugsmas iš geltoną aprangą vilkinčių girdėjosi jau po poros minučių – jie jau priekyje. FK „Konsas“ gynyba taip subyrėjo, kad per 8 minutes jie iš viso praleido 4 įvarčius, o po tokio nokdauno jau nebeatsigavo. Ukmergės sporto centro auklėtiniai po pergalės pagaliau atsispyrė nuo turnyrinės lentelės dugno ir aplenkė FK „Pabaiską“ bei šiuo metu užima penktąją vietą.

„Įvartis“ 1:3 „Vienybės senjorai“

Įvarčiai:

„Įvartis“ – Robertas Lipnevič 18 min.

„Vienybės senjorai“ – Julius Butkus 34 min., Tomas Striukys 42 min., Arūnas Želvys 50 min.

Penktadienio turas užsibaigė poziciškai labai svarbiose rungtynėse tarp dviejų pretendentų į medalius – Veteranų ir „Įvarčio“. Prieš rungtynes abi komandas skyrė vos trys taškai, o „Įvartis“ po dviejų pergalių iš eilės, atrodė, neketina sustoti. Pirmąjį kėlinį jie pradėjo žaisdami labai solidžiai. Gynyboje žaidimas buvo užtikrintas, puolime irgi buvo atrandama spragų pas varžovus. Geras žaidimas davė vaisių ir 18 minutę Robertas Lipnevič pelnė įvartį. Žaidimas nesikeitė, bet nei „Įvarčiui“, nei „Vienybės senjorams“ daugiau pasižymėti pirmajame kėlinyje nepavyko. Po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė kardinaliai. Veteranai perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir jau po 4 minučių Julius Butkus išlygino rezultatą. „Įvarčio“ žaidėjai kuo toliau, tuo sunkiau tvarkėsi su labai gerai aikštėje žaidžiančiais senjorais. Po aštuonių minučių krito antras, o dar po aštuonių ir trečias įvartis į „Įvarčio“ vartus. Šie savo ruožtu neatsakė niekuo. Rezultatas galėjo būti ir 1:4, tačiau rungtynėms einant į pabaigą Julius Butkus nepasinaudojo idealia galimybe pelnyti savo antrąjį įvartį rungtynėse ir pagerinti situaciją kovoje dėl rezultatyviausio žaidėjo vardo. Iš kelių metrų jis tiesiog nepataikė į tuščius vartus.

Kokias pozicijas komandos dar gali užimti pasibaigus Ukmergės miesto futbolo pirmenybių sezonui?

FKK „Spartakas“ 

Ne daug kas dar abejoja, kad spartakiečiai gali po dešimtojo turo būti kur nors kitur, o ne lentelės viršuje ir pasidabinti pirmos vietos nugalėtojų apdovanojimais. Šiai komandai užtenka vos dviejų taškelių per likusias dvejas rungtynes ir jie jau čempionai. Komandai vienintelis likęs tikslas gali būti nebent pasistengti laimėti visas 10 rungtynių iš tiek pat žaistų.

„Vienybės senjorai“ 

16 taškų ir antra vieta šiuo metu turnyrinėje lentelėje, artimiausius persekiotojus lenkiama 6 taškais, situacija atrodo neblogai. Svarbu nors kartą nepralaimėti FK „Konsas“ komandai ir jie jau antros vietos laimėtojai. Vis dėlto dar yra ir galimybė triumfuoti pirmenybėse. Koks scenarijus reikalingas? Veteranai šiuo metu yra sužaidę vienomis rungtynėmis mažiau nei lyderis „Spartakas“ ir būtent pastarųjų komandų akistata lauks finaliniame pirmenybių ture. Taigi, norint senjorams laimėti pirmenybes, jiems reikia laimėti abu kartus prieš „Konsą“, tikėtis, kad devintajame ture spartakiečiai pralaimės „Įvarčiui“ ir galiausiai apžaisti patį „Spartaką“. Skamba gan neįtikėtinai, bet galimybių yra.

„Įvartis“

„Įvarčio“ komandai beliko dvi rungtynės. Prieš „Spartaką“ ir sporto centrą. Aukščiausias rezultatas, ką jie gali pasiekti – likti trečioje vietoje. Tam reikia būtinai laimėti paskutines rungtynes prieš sporto centrą ir tikėtis, kad „Vienybės senjorai“ abu kartus įveiks „Konsą“. Tačiau jei „Konsas“ abu kartus įveiks senjorus, tai „Įvarčiui“ gali nepadėti net ir pergalė prieš „Spartaką“.

FK „Konsas“ 

Svarbiausiai uždavinys šiai komandai yra išlipti iš duobės, į kurią šiuo metu jie papuolė ir pabandyti pasiekti antrąją vietą. Nors nuo šiuo metu ten esančių „Vienybės senjorų“ atsiliekama 7 taškais, antroji vieta neatrodo jau tokia nepasiekiama. „Konso“ laukia dvi iš trijų rungtynių būtent prieš juos. Paskutinės varžybos turnyre prieš „Pabaiską“ neturėtų sukelti sunkumų. Taigi situacija labai paprasta – jeigu FK „Konsas“ nori užimti antrą vietą, jiems reikia laimėti visas tris likusias rungtynes. Kitų komandų rezultatai jiems įtakos neturi.

Ukmergės SC

Kas įdomiausia, kad dar prieš vieną turą buvę paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje, Ukmergės sporto centro auklėtiniai turi teorinių vilčių netgi iškovoti medalius. Ko reikia, kad toks scenarijus įvyktų? Sporto centrui reiktų tikėtis, kad FK „Konsas“ per likusias trejes rungtynes pelnys ne daugiau nei vieną tašką, o jaunimas iškovotų pergales prieš „Įvartį“ ir FK „Pabaiską“. Tačiau toks scenarijus sunkiai tikėtinas. Labiau Ukmergės SC gali tikėtis užimti ketvirtąją vietą. Tam, žinoma, jiems reikia šią savaitę laimėti prieš „Pabaiską“ ir tikėtis, kad FKK „Spartakas“ nepaliks vilčių „Įvarčiui“. Tada jau viskas Sporto centro rankose. Paskutinės rungtynės prieš „Įvartį“, pergalės atveju – ketvirtoji vieta.

FKK „Pabaiskas“

Teorinių vilčių pakilti iki ketvirtosios vietos „Pabaiskui“ dar yra, tačiau su tokiu įvarčių santykiu galimybės tik teorinės. Ką daugiausiai šiais metais gali pasiekti FK „Pabaiskas“ – penktoji vieta. Tam šiai komandai reikia kitame ture nugalėti Ukmergės SC ir tikėtis pastarųjų nesėkmės paskutiniame ture. Jeigu būtų sužaista lygiosiomis, tada reiktų padaryti sensaciją ir nugalėti FK „Konsas“, tačiau tokiam scenarijui nežinia ar lemta išsipildyti.

 

Įdomi situacija yra ir kovoje dėl rezultatyviausio Ukmergės miesto futbolo pirmenybių žaidėjo vardo. Ilgą laiką pirmavęs Kornelijus Kolosovas buvo priverstas dėl traumos praleisti keletą rungtynių ir užleido lyderio pozicijas. Tačiaum dar daug ko gali nutikti. Pirmojoje vietoje šiuo metu esantį Dainių Tuškevičių ir nuo 4-6 vietas besidalinančių žaidėjų skiria tik trys įvarčiai. Žinant įvarčių mušimo tendencijas mūsų lygoje, tai trys įvarčiai tikrai nėra daug. Taigi, čia dar niekas neaišku.

LFML info.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų