Pirmauja Ukmergės futbolo klubas „Spartakas“

Pirmauja Ukmergės futbolo klubas „Spartakas“. Nuotr. Igoris Krasinas. Pirmauja Ukmergės futbolo klubas „Spartakas“. Nuotr. Igoris Krasinas.

Šiuo metu Lietuva serga futbolo karštlige, kurią sukėlė Prancūzijoje vykstantis Europos futbolo čempionatas. 

Taip jau sutapo, kad šalia transliuojamų EURO 2016 varžybų Ukmergės stadione vyko daugelis 3 lygos 1-ojo rato varžybų. Galime pasidžiaugti, kad Ukmergės futbolo klubas „Spartakas“ rezultatų lentelėje liko pirmi. Išgirsti prognozes į pabaigą einančiam čempionatui ir pasidžiaugti ukmergiškių sėkme skubame pakalbinti Ukmergės FK „Spartakas“ kapitoną Igorį Krasiną.

Pirmiausiai norėčiau pasveikinti, nes savo lygoje 1-ajame rate esate lentelės viršuje, užėmėte 1-ąją vietą. Kokios emocijos?

Po pirmojo rato niekas dar nevadina mūsų čempionais, be to, dabar dvi komandos turi surinkusios po tiek pat taškų. Rezultatų lentelėje esame pirmu numeriu, nes abi jas nugalėjome. Emocijos geros, esame labai patenkinti savo rezultatais, bet suprantame, kad antrame rate bus daug sunkiau. Dabar visos komandos norės atsigriebti ir atimti taškus iš mūsų.

Rezultatai rodo, kad komanda yra sustiprėjusi. Kaip manote, kas lėmė Ukmergės FK „Spartakas“ sėkmę 1-ajame rate?

Esame mėgėjai, todėl  didžiausias iššūkis yra optimalios sudėties surinkimas. Pirmame rate išvengėm didesnių netekčių, todėl ir rezultatas yra geras. Taip pat sustiprėjo puolimas, atsakingai gynėmės, keleriose rungtynėse šypsojosi sėkmė.

Kas sunkiausia buvo šiame rate, išliekant pirmoje vietoje?

Neilgai mes esame pirmoje vietoje. Didžiąją pirmojo rato dalį kopėm į viršūnę. Sunkiausia yra rungtyniauti išvykose, nes trūksta palaikymo iš tribūnų. Namie turime palaikymą, kas suteikia papildomų jėgų.

Visa Europa serga „EURO 2016“ karštlige. Ar pats stebite Europos futbolo čempionatą?

Taip, žinoma, stebiu.

Ar turite savo favoritus?

Mano favoritai nepateko į finalinį EURO 2016 etapą. Visada palaikau ir karštai sergu už Olandijos rinktinę. Iš patekusių komandų išskirčiau vokiečius.

Kodėl žavitės būtent šia komanda?

Vokietijos rinktinė futbolo terminais yra jauna komanda, tačiau, nepaisant savo amžiaus, yra labai patyrusi. Visi žaidėjai atstovauja labai stipriems Europos klubams ir visą laiką žaidžia aukščiausiam lygyje. Ši rinktinė išlaiko vokiečiams būdingą drausmę ir charakterį, turi puikų trenerį. Stengiasi dominuoti  visose rungtynėse. Būtent tai mane ir žavi.

Kaip manote, kas verti tapti šio čempionato nugalėtojais?

Drąsiai galiu sakyti, kad Vokietijos futbolo rinktinė yra verta tapti EURO 2016 nugalėtojais, nes turi pajėgiausią sudėtį ir moka laimėti stambiausius turnyrus.

Lina JABLONSKYTĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų