Pradinukės pomėgiu tapo šachmatai

Ukmergiškė Agnė Mickūnaitė Čekijoje pelnė sidabrą. Ukmergiškė Agnė Mickūnaitė Čekijoje pelnė sidabrą.

Šie metai buvo labai sėkmingi Ukmergės sporto centro šachmatininkei Agnei Mickūnaitei. Ji jaunučių žaibo čempionate, greitųjų šachmatų čempionate ir klasikinių šachmatų čempionate iškovojo sidabro medalius.

Šią vasarą Agnė dalyvavo Europos klasikinių šachmatų čempionate Čekijos sostinėje Prahoje. Į jį buvo pakviesta kartu su Lietuvos rinktine.

Čempionate dalyvavo net 1309 jaunieji šachmatininkai iš 49 šalių. Daugiausia dalyvių – 185 buvo iš Čekijos, 131 – iš Rusijos.

Lietuvai atstovavo 16 šachmatininkų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos. Tik aštuonmečių grupėje teisę atstovaut Lietuvai iškovojo mažųjų Lietuvos miestų Ukmergės ir Tauragės šachmatininkai.

Organizatoriai paruošė įspūdingą varžybų atidarymą. Didžiulėje šachmatų lentoje buvo sužaista partija gyvais šachmatais. Juos vaidino aktoriai. Vakare renginį vainikavo įspūdingi fejerverkai.

Dalyviai žaidė šešiose amžiaus grupėse ir beveik visose laukė per šimtą varžovų. Reikėjo sužaisti devynias partijas, tik po partiją kasdien, nes kova prie šachmatų lentos trukdavo daugiau nei keturias valandas.

Agnei Mickūnaitei iki pergalių pritrūko patirties ir ištvermės. Klasikiniai šachmatai – brangios varžybos, todėl Lietuvoje retai galima leisti jose dalyvauti. Ši spraga labiausiai ir jautėsi, nes po dviejų valandų žaidimo Agnė jausdavosi pavargusi.

Iš devynių jos žaistų partijų – dvi pergalės, dvejos lygiosios ir Europos čempionate užimta 54 vieta.

Tarp lietuvių geriausiai sekėsi panevėžietei Skaistei Šaumanaitei – 18-mečių merginų grupėje iškovojo 9 vietą. Visose amžiaus grupėse nepralenkiami buvo Rusijos šachmatininkai

Dalyvavimas turnyre ir Agnei, ir trenerei Virginijai Savickienei suteikė daug patirties: žinos, ką turi tobulinti per treniruotes. „Juk Agnė – tik antrokė ir dar džiugins visus savo laimėjimais, nes yra labai gabi, darbšti ir nori mokytis“, – sako mergaitės trenerė.

Ji džiaugiasi ir įgyta patirtimi, ir įspūdžiais: aplankė vieną geriausių Europoje Prahos zoologijos sodą, kur sužavėjo Beždžionių sala ir Indonezijos džiunglės. Vaikų zonoje vaikams padaryta daugybė pramogų bei galimybė liesti gyvūnus... Beveik kas vakarą po sužaistų partijų čempionato dalyviai vaikščiodavo po Prahos senamiestį.

„Už galimybę dalyvauti varžybose trenerė dėkoja Ukmergės sporto centrui, UAB ,,Baltukmės statyba“, draudimo brokerių bendrovės „Socialinės garantijos“ Ukmergės skyriaus darbuotojams, Agnės tėveliams bei jų artimiesiems, kurie ne tik finansiškai parėmė, bet kasdien internete sekė Agnės kovas prie šachmatų lentos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų